VINERI: O nouă ediție a Seratelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Idei în dialog despre ”Libertate”
Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită vineri, 25 ianuarie 2019, începând cu ora 18.00 la prima ediție, din acest an, a Seratelor bibliotecii, având ca temă Libertatea.
Dialogul ideilor, momentele muzicale, întâlnirea cu și despre oameni și cărți într-o atmosferă pe cât de plăcută, pe atât de incitantă – sunt doar o parte dintre motivele pentru care Seratele bibliotecii, desfășurate în parteneriat cu Asociația „Sfânta Magdalena” din Oarța de Sus, se află în printre cele mai îndrăgite și frecventate proiecte culturale ale bibliotecii județene.
Cât de liber te simți și ești? Ce crezi despre libertate? Concepută, de obicei, ca absența oricărei constrângeri exterioare, libertatea este, înainte de toate, o experiență pentru fiecare dintre noi.
În plină expansiune a vizualului, biblioteca vă propune să faceți un exercițiu al libertății prin lectură și dialog, exercițiu de care vorbește Adrian G. Romilă într-un excelent eseu intitulat „Citit, privit și libertate. Câteva chestiuni de principiu despre hârtie și ecran”, apărut în „România literară”: „Deocamdată, ne simțim liberi mai degrabă când citim, decât când privim. Lumea cărții ne incită să reevaluăm lumea noastră, să proiectăm altele și să fim, astfel, mai bogați interior, mai plini de experiențe. Textul ne evocă imagini, până la a fi el însuși o imagine, textul ne lasă să imaginăm altceva, pornind de la el. Ecranul oferă, în genere, producții gata mestecate, care ne castrează din start capacitățile noastre imaginatorii. Dându-ne totul, ecranul se autopropune din start, ne sărăcește pe dinăuntru și ne lasă inerți intelectual. În contrapondere, cartea de hârtie e și obiect, și experiență. Cât va mai fi.”
Seratele Bibliotecii se desfășoară în cadrul proiectului 7.5 Parteneriate din Proiectul de management 2017-2020 care are ca scop încheierea de parteneriate și colaborări cu entități culturale (instituții publice de cultură, ONG, instituții de învățământ, mass-media etc.).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
VIDEO: Minune de Bobotează. În fiecare an, apele râului Iordan, în care a fost botezat Iisus Hristos, își schimbă cursul
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări, sms-uri şi felicitări de „La mulţi ani” pentru cei care își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ioan Botezătorul în 7 ianuarie 2025. Aproape două milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Mesaje de Sfântul Ion. Urări și FELICITARI de Sf Ioan Botezătorul
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 ianuarie, Ajunul Bobotezei, zi de post negru: Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care se alungă spiritele rele
-
Actualitateacum 2 zile
VIDEO| Minunea de Bobotează: Apa râului Iordan își întoarce cursul în fiecare an