Rămâi conectat

Sport

Viitorul Ghimbav – Performanţa Ighiu 1-3 (0-1) | Iclănzan și Fetița – dublă, au punctat pentru echipa lui Mihai Manea, ce a urcat pe locul secund!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţa Ighiu și-a atins scopul și a bifat a doua victorie consecutivă, câștigând în deplasare cu nou-promovata Voința Ghimbav, scor 3-1 (1-0), goluri înscrise de Iclănzan (28, a doua etapă consecutivă în care a punctat) și Fetița (68 și 90+2, golgheterul echipei, cu 7 reușite).

Ighienii au urcat pe locul secund, cu 13 puncte, într-o serie dominată de Alba, ce are 4 echipe pe primele 5 locuri, doar Recea fiind intercalată între conjudețene. La egalitate cu Performanța sunt Unirea Alba Iulia și Industria Galda, iar lider Metalurgistul Cugir, cu 15 puncte

*Mihai Manea: „Mi-aș dori ca la final, în frunte să fie o echipă din Alba”

Ne-am jucat cu ocaziile, am ratat nepermis o sumedenie de situații foarte clare. Am păcătuit mult la finalizare, dar am obținut o victorie logică, am trecut peste momentul delicat al eliminării din Cupa României și ne bucură că am ajuns pe locul secund. În Alba se muncește bine de câțiva ani, iar acest lucru este reliefat de situația actuală din clasament. Normal că mi-aș dori ca la finalul campionatului o conjudețeană să fie prima„, a spus Mihai Manea, ce l-a titularizat în premieră ep ex-uniristul Joldeș.

Echipa lui Mihai Manea a dominat autoritar întâlnirea din Brașov, gazdele punctând în minutul 90 la o eroare  a lui Sporea ce a scăpat balonul în plasă, copilărește, după o lovitură liberă executată de R. Mihai. Deși fără 5 jucători importanți, Hidișan, A. Cîmpean și Seiwerth (accidentați), „vedetele” Istrate și Bucur – pedepsiți, Performanța a dominat copios confruntarea, a ratat numeroase ocazii, obținând a doua victorie externă a stagiunii.

Performanța venea după dezamăgirea eliminării din Cupa României, după loviturile de departajare, pe „Cetate”, cu ASA Tg. Mureş şi implicit ratarea unui duel cu o formaţie din Liga 1,

În minutul 28, ICLĂNZAN a deschis scorul cu capul, la o lovitură liberă executată de Circov.

Scorul a fost majorat de FETIȚA (68), după o pasă perfectă de la Trifa, adversarii fiind în inferioritate din minutul 65.

Fetița (90+2) a „închis” tabela finalizând o acțiune a lui Cl. Marcu.

Echipe: Viitorul Ghimbav: V. Rusu – I. Muntean, Rotaru, Foiciuc, Pavel, S. Mihai,, Drugă, R. Mihai, Tudorache, Paraschiv, Chingaru; rezerve Boboc, Ghinea, Micaș, Lazăr. Antrenor Vasile Solomon.

Performanța: Sporea – Olălău, Potopea, Iclănzan, A. Mărginean – Trifa, Joldeș (68, Unguru) – Fetița, Circov (86, Cl. Marcu), Tineiu  (86, E. Crișan) – Cl. Oara; rezerva Zăvoi, Ludwig, Medeșan, Seiwerth. Antrenor Mihai Manea.

*Bucur și Istrate, pedepsiți pentru indisciplină!

Din efectivul oaspeților lipsesc Istrate și Bucur, suspendați temporar de club, pentru indisciplină, iar în cursul săptămânii viitoare se va lua o decizie în cazul lor. Se pune problema renunțării la serviciile acestora, sau a unor sancțiuni pecuniare

Aparent pare un duel facil, comparativ cu precedentele dispute de pe două fronturi (Fotbal Comuna Recea, „U” Cluj, Metalurgistul Cugir – Cupa României şi campionat, ASA Tg. Mureş), împotriva unui oponent ce a strâns numai o victorie (cu Unirea Tăşnad, echipă ce a învins „U” Cluj, dar a pierdut acasă cu… Performanţa).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea