Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO | Tentativă de ASASINAT asupra fostului președinte Donald Trump: Trăgătorul, un tânăr de 20 de ani, a fost ucis, împreună cu o altă persoană prezentă la miting

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tentativă de ASASINAT asupra fostului președinte Donald Trump: Trăgătorul, un tânăr de 20 de ani, a fost ucis, împreună cu o altă persoană prezentă la miting

Biroul Federal de Investigaţii din SUA confirmă că focurile de armă care l-au vizat sâmbătă pe Donald Trump la un miting de campanie în Pennsylvania au fost cu adevărat „o tentativă de asasinat”, relatează AFP şi Reuters.

„În această seară am asistat la ceea ce numim o tentativă de asasinat asupra fostului nostru preşedinte Donald Trump”, a declarat un oficial al FBI, Kevin Rojek într-o conferinţă de presă.

Un filmare dramatică filmat sâmbătă la mitingul fostului președinte Donald Trump din Pennsylvania arată momentele haotice după ce participanții au realizat că cineva era înarmat, informează Fox News.

O înregistrare video, filmată din public, îl arată pe Trump pe scenă vorbind.În câteva secunde, cineva poate fi auzit strigând:”Are o armă!”

Mai multe persoane din mulțime par să-și fi dat seama că un individ era înarmat înainte de a se trage vreun foc de armă. Imaginile îi arată pe cei din jur începând să se alarmeze.

„Are o armă!”, strigă unul dintre cei prezenți.

„Este pe acoperiș!”, strigă altul.

Se aud apoi mai multe împușcături. Înregistrarea video, care continuă să ruleze, arată participanții fugind să se adăpostească.

Se poate auzi o voce care îi sfătuiește pe ceilalți să nu se apropie de clădirea în care se afla trăgătorul.

În câteva secunde, înregistrarea video a arătat că trăgătorul a fost neutralizat. Un martor ocular a declarat că a văzut trupul fără viață al atacatorului.

„Este mort. Tocmai i-am văzut părul ridicat. L-au împușcat în cap”, a declarat bărbatul.

YouTube video

Tentativa de asasinat a dus la un val de simpatie din ambele părți ale culoarului politic

Oficialii au confirmat ulterior, sâmbătă, că atacatorul a fost ucis, împreună cu o altă persoană prezentă la miting. Tentativa de asasinat a dus la un val de simpatie din ambele părți ale culoarului politic, președintele Biden raportând că i-a transmis urările sale de bine lui Trump la telefon.

„Am fost informat cu privire la împușcăturile de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania”, a început declarația inițială a lui Biden. „Sunt recunoscător să aud că este în siguranță și se simte bine”.

„Mă rog pentru el și familia sa și pentru toți cei care au fost la miting, în timp ce așteptăm informații suplimentare, „Jill și cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au adus în siguranță”, a adăugat Joe Biden. „Nu există loc pentru acest tip de violență în America. Trebuie să ne unim ca o națiune pentru a o condamna”.

Procurorul general Merrick Garland a confirmat, de asemenea, că Departamentul de Justiție investighează împușcăturile.

„Am fost informat cu privire la împușcăturile de la mitingul fostului președinte Trump și l-am informat și pe președinte. FBI, ATF, Biroul Procurorului General al SUA pentru Districtul de Vest din Pennsylvania și Divizia de Securitate Națională a Departamentului lucrează în prezent cu Secret Service, precum și cu partenerii de aplicare a legii la nivel local și de stat pe teren în Butler, Pennsylvania”, a declarat Garland. „Inima mea este alături de fostul președinte, de cei răniți și de familia spectatorului ucis în acest atac îngrozitor”, a adăugat el.

Sursa foto: ABC News


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea