Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Școlile din Apuseni au fost echipate cu boilere performante: Peste 3.000 de copii au acces la apă caldă. Acțiune a Crucii Roșii Române și Ariston Thermo România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Școlile din Apuseni au fost echipate cu boilere performante, iar peste 3.000 de copii au acum acces la apă caldă, printr-o acțiune a Crucii Roșii Române și Ariston Thermo România.

Crucea Roșie Română și Ariston Thermo România și-au continuat misiunea de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. În cadrul acestei acțiuni, în Județul Alba, începând cu anul 2021 peste 3000 de copii din zona munților Apuseni au beneficiat de acces la apă caldă prin echiparea școlilor cu boilere performante donate de către Ariston Thermo România.

Un număr de 46 boilere având capacități între 30 și 100 de litri, au ajuns în anul 2021 în unități de învățământ din 14 localități din zona munților Apuseni, Județul Alba: Garda de Sus, Albac, Sohodol, Câmpeni, Arieșeni, Bistra, Scărișoara, Horea, Poiana Vadului, Almașu Mare, Bucium, Vadu Moților, Roșia Montană, Abrud.

În anul 2022, în cadrul acestei campanii, Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud a primit un număr de 13 boilere (3 bucați de 30 litri și 10 buc. de 100 litri), fiind o unitate de învățământ de referință în care învață peste 400 de elevi din ciclul primar și gimnazial.

YouTube video

Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituții din România, așa cum sunt școlile și grădinițele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donațiile de echipamente termice au fost direcționate cu prioritate către aceste locații.

Acțiunea face parte din inițiativa globală Ariston Comfort Challenge, prin care compania și-a propus să aducă confortul chiar și acolo unde acesta pare greu de atins, iar prima misiune Ariston în acest sens a avut loc chiar în inima Groenlandei, în insula Disko. Astfel, într-un mediu natural extrem a fost construită Ariston Comfort Zone, o casă inovatoare de tip modular, cu scopul de a oferi adăpost echipelor de cercetători de la Universitatea din Copenhaga care studiază an de an schimbările climatice.

DIRECTOR,
Adrian Ionel Dușa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea