Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Șacalul din Aiud, filmat din nou pe stradă: ”Hăulitul” sălbăticiunii s-a auzit în miez de noapte aproape de centrul municipiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Șacalul din Aiud, filmat din nou pe stradă: ”Hăulitul” sălbăticiunii s-a auzit în miez de noapte aproape de centrul municipiului

Imagini surprinzătoare au fost din nou filmate la Aiud de un localnic și trimise pe adresa redacției ziarulunirea.ro. Acesta a surprins din nou șacalul pe o stradă din municipiu în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 1.30.

Animalul, aparent neintimidat de lătratul câinilor, se plimba pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiului Aiud, foarte aproape de centrul localității.

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Șacal filmat pe străzile din Aiud: Sălbăticiunea surprinsă în goană după o pisică

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Șacal surprins din nou pe străzile din Aiud: Animalul filmat, în timp ce se plimba pe marginea apei

Sălbăticiunea a fost filmată în timp ce zăbovește câteva clipe lângă o mașină, apoi își vede de drum, cel mai probabil în căutare de mâncare.

În ultimele luni, șacalul a devenit o prezență constantă în zona mai sus menționată din Aiud, ultima dată fiind surprins de camerele de supraveghere în timp ce ataca o pisică.

YouTube video

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă și cu botul ascuțit, care trăiește preponderent în nordul Africii, în sudul Asiei și în sudul Europei și se hrănește cu animale mici și cu hoituri.

Este intermediar între lup și vulpe, având forma generală asemănătoare cu a vulpii, dar blana cu aceeași structură cu a lupului, fiind numit de aceea și „lup auriu”.

YouTube video

Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și ungulate sălbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul. Șacalul are o lungime de cca 120 cm, din care numai coada are 30 cm și cântărește în jur de 10-12 kg.

Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Hăulitul” lor este diferit de urletul lupului. Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo. Șacalul rămâne singurul mamifer răpitor dominant din multe zone ale țării și de top în Dobrogea, potrivit Romsilva.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale Pentru Tudor, un băiețel din Șeușa, comuna Ciugud, aflat la vârsta când Spiderman, Batman sau Superman sunt cele mai impresionante personaje, eroul care îi colorează copilăria este nimeni altul decât Lae Dreghici, îndrăgitul casacador din județul Alba. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea