Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO – Rezultate surprinză la Alba Iulia! Din portocaliu, orașul a devenit roșu-diaconiu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalii din Alba au finalizat în jurul orelor 1.30, numărătoarea  paralelă pentru municipiul Alba Iulia. Dincolo de scorul deloc îmbucurător obținut de ei, s-au arătat surprinși că Alba Iulia, un municipiu profund portocaliu a devenit roșu-diaconiu.

sediu PNL sedintaUitându-se la scorul obținut de PDL în Alba Iulia, fief tradițional al lui Mircea Hava, liberalil ar putea să considere că s-au descurcat bine. Când se comparau  însă cu scorurile PSD și cu cel al lui Mircea Diaconu, cei de la PNL Alba Iulia încearcau să își ascundă dezamăgirea.

De îndată ce au avut rezultatele numărătorii finale pe Alba Iulia, liberalii aflați la sediul organizației municipale au fost invitați de președintele lor, Florin Roman, la o ședință. Acesta le-a citit scorurile obținute de fiecare partid și de independentul Mircea Diaconu, pe care la catalogat ca marele câștigător al acestor alegeri. A readus apoi în prim plan importanța unificării dreptei politice în România, care să se opună “partidului stat”, PSD.

Roman le-a mulțumit tuturor colegilor săi și le-a spus că la toamnă își vor lua revanșa..

Rezultate numărătoare paralelă pentru Alba Iulia – din 45.205 de alegători înscriși pe listele electorale au fost înregistrate 18.082 de voturi valabil exprimate.

Locul I: PSD – 25,5 % (4894 de voturi)

Locul II: PDL- 15,8 % (3038 voturi)

Locul III: PNL – 14,5 % (2730 de voturi)

Locul IV: Mircea Diaconu (independent) – 8,8% (1680 de voturi)

Locul V: PMP – 6,77 (1201 de voturi)

Locul VI:  UDMR – 1,5 % (289 de voturi)

PSD Alba Iulia este din punctul meu de vedere una dintre cele mai slabe organizații. Aceste rezultate le-au obținut așa cum ne așteptam, pe votul politic (…) Se înegistrează o diferență între noi și PDL de 200 și ceva de voturi. Independentul Mircea Diaconu, care spun că este marele câștigător al acestor alegeri, a reușit să obțină 8,74 la sută din voturi (…)

Din punctul meu de vedere concluziile sunt foarte clare. PSD trebuie să își pună în rame aceste rezultate pentru că nu le va mai obține niciodată. Din păcate pentru prima dată, Alba Iulia devine un oraș roșu. Sper că este doar o chestiune întâmplătoare pentru că dacă pun voturile partidelor de dreapta ajungem undeva la 7.000 de voturi. Și cred că de aici se impune, și vom solicita colegilor noștri să aibă discuții de urgență pentru unificarea dreptei, astfel încât să avem un partid de dreapta puternic, de circa 30 la sută, care să se opună partidului stat, ciumei roșii, prietenilor noștrii de la PSD.

Vă mulțumesc tuturor pentru efortul pe care l-ați făcut. Am avut o campanie civilizată.Am avut cea mai harnică și frumoasă echipă de campanie. Celor tineri vreau să le spun fruntea sus și capul sus. Nu o spucați să fiți prea triști că începe capania cealaltă. Și vă spun de pe acum, pregătiți-vă bocancii. Și la toamnă o să ne luăm revanșa”, le-a spus frățește Florin Roman colegilor săi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea