VIDEO. Primarul Mircea Hava a primit o distincție pentru contribuții la dezvoltarea orașului și susținerea necondiționată a industriei de Smart City
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a primit, miercuri, din partea Camerei de Comerț și Industrie a României, o diplomă și o distincție pentru contribuții prestigioase la dezvoltarea sustenabilă a orașului și susținerea necondiționată a industriei de Smart City.
Primarul Mircea Hava a declarat, vineri, fiind prezent la inaugurarea muzeului din Parcul Dendrologic din Alba Iulia că Smart City înseamnă a răspunde inteligent la nevoile oamenilor, iar distincția e pentru oraș, chiar dacă pe ea scrie numele lui.
”Pași de Smart City au fost făcuți cu transportul public, chiar ceea ce înseamnă plata cu SMS-ul, care acum ați văzut se folosește peste tot (…) Smart City înseamnă în traducerea mea – a răspunde inteligent la nevoile oamenilor. (…) Eu am mai făcut un lucru inteligent, am adunat lângă mine oameni inteligenți și dedicați”, a mai spus Mircea Hava (vezi declarația în filmarea de mai jos).
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost gazda primei ediții a evenimentului internațional SMART CITY Industry Awards 2016, organizat de Bucharest Business Breakfast, miercuri, 12 octombrie 2016, la CCIR Business Center.
Consiliul Local Alba Iulia a aprobat, în vară, un parteneriat de colaborare cu Ministerul Comunicațiilor pentru ca orașul să devină ”Smart” în 2018 urmând să beneficieze de ”servicii, investiții inteligente” și să fie ”oraș test pentru tehnologia 5G”.
Inițiatorul proiectului ”Alba Iulia Smart City 2018” în România este fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, care a declarat, că primele modele de ”Smart City” au fost cărțile, respectiv broșurile de prezentare ale orașelor, unde erau trecute toate obiectivele care pot fi vizitate cât și numerele de telefon.
În viziunea fostului ministru, oraș inteligent înseamnă un loc deschis inovării, în care municipalitatea oferă informații precise identificate de senzori, la îndemâna cetățenilor și turiștilor, cu ajutorul cărora se economisește timp și bani.
Acesta declară că parteneriatul vizează și atragerea companiilor inteligente, iar aici ar putea fi testată tehnologia 5G.
Fostul ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a mai adăugat că, prin acest proiect, se dorește ca Alba Iulia să devină un exemplu pentru alte orașe, ”un pol de bune practici”, un municipiu ”orientat spre viitor” întrucât în 2018 se estimează că Orașul Marii Unirii va fi vizitat de ”1.000 de primari și peste două milioane de turiști”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]