// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO. Podul peste râul Arieș, la ieșire din Turda spre Alba, are structura structura de rezistență afectată. Digi24: Trecătorii își riscă viața

Mii de şoferi îşi pun viaţa în pericol de fiecare dată când traversează podul peste râul Arieş, aflat pe DN1 la ieşirea din municipiul Turda spre Alba Iulia, scrie Digi24.

Podul structura de rezistenţă afectată de greutatea maşinilor şi placa de susținere a trotuarului fisurată. Construit în 1965, acesta nu a fost niciodată reparat integral.

Aflat pe Drumul Naţional 1 la kilometrul 444, podul peste râul Arieş este traversat cu frică de şoferi. Şi nu sunt puţini, având în vedere că e una dintre cele mai aglomerate ieşiri spre Alba-Iulia din muncipiul Turda.

Starea podului este atât de gravă încât partea carosabilă s-a desprins pur și simplu de ceea ce fusese odată trotuarul acestui pod. Acum între cele două există o crăpătură de cel puțin 40 de centimetri și se poate observa apa râului Arieș”, afirmă Alexandra Groza, jurnalist Digi24.

Iată ce spun trecătorii:

Nu ia nimeni nicio măsură. Într-o zi o să cadă în Arieș și o să pățească cineva ceva și după aceea o să fie luate măsuri”

„E groaznic. Ăsta e ca și Puntea Suspinelor la Veneția. Treci pe el așa cu frică”.

„Acum până nu cădem în apă mai trecem, apoi ne învățăm să înotăm.”

Podul vibrează de fiecare dată când este traversat de un tir.

Este afectată structura de rezistenţă a podului. Construcţia podului sunt grinzile, peste grinzi e o placă armată din care porneşte consola trotuarului. Aici e afectată placa asta care este peste grinzi. Oricând grinzile alea pot să se răstoarne. Altceva nu le ţine. (Jurnalist Digi24: În opinia dumneavostră de specialist cât de sigură este circulaţia pe pod?) Nu este sigură”, spune Ovidiu Micu, inginer constructor.

La începutul anilor 2000, podul a fost trecut din administrarea Ministerului Transporturilor la primărie. Autoritățile locale nu au avut bani de reparaţii capitale, care ar costa patru milioane de lei, şi au făcut doar mici lucrări.

Acum, primarul cere Ministerului Transporturilor să preia din nou podul. Acesta a fost construit în 1965 şi nu a fost niciodată reparat integral.

Sursa foto – Ziar de Cluj

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la VIDEO. Podul peste râul Arieș, la ieșire din Turda spre Alba, are structura structura de rezistență afectată. Digi24: Trecătorii își riscă viața

  1. gigel 14.01.2018 la 10:30

    „Starea podului este atât de gravă încât partea carosabilă s-a desprins pur și simplu de ceea ce fusese odată trotuarul acestui pod.” Fraza din articol.

    Deci, partea carosabila s-a desprins de trotuar, trotuarul fiind mai resistent, nu s-a miscat. Atunci trebuie sa-i intelegem pe “Baietii destepti” cu boliduri, cand parcheaza pe trotuar. Trotuarul este mai sigur, partea carosabila se poate desprinde. Glumesc, nu o luati in serios.