VIDEO| O comună din Alba se „bate” pe picior de egalitate cu localități din străinătate! Cum arată o stradă proaspăt modernizată, cu peste un milion de lei
O comună din Alba se „bate” pe picior de egalitate cu localități din străinătate! Cum arată o stradă proaspăt modernizată, cu peste un milion de lei
În comuna Gârbova din județul Alba, pe strada Mihai Eminescu, au fost finalizate o serie amplă de lucrări de modernizare, în valoare de peste un milion de lei.
Aceste lucrări au inclus implementarea unui sistem subteran de colectare a apelor pluviale, reprezentând o schimbare semnificativă față de șanțurile și rigolele clasice.
Această inițiativă este deosebită pentru o comună, deoarece majoritatea așezărilor mici preferă să folosească soluții tradiționale pentru gestionarea apelor pluviale. Însă Gârbova, o comună cu o istorie bogată și o comunitate înfloritoare, a decis să adopte o abordare modernă și sustenabilă.
Primarul comunei, Ioan Muntean, a explicat conceptul, pentru ziarulunirea.ro: „S-a lucrat la sistemul de scurgere al apelor pluviale, s-a realizat un sistem mai modern, mai nou, unde se preia apa subteran, se realizează niște guri de colectare din 20 în 20 de metri, pentru a lărgi strada și a avea zone verzi și zone de parcare cât mai practice pentru cetățeni.”
Cu excepția unei mici rigole de colectare a apei, care funcționează și ea subteran, sistemul nu afectează estetica străzii și nu îngreunează mobilitatea locuitorilor.
Primarul a vorbit, de asemenea, și despre importanța adaptării infrastructurii la numărul tot mai mare de mașini din comună: „Sistemul de scurgere cu șanțuri incomodează și vizibil și practic cetățenii și, având în vedere că avem un număr foarte mare de mașini trebuie să asigurăm oamenilor sisteme de parcare plus zonele verzi la care țin foarte mult.”
Ioan Muntean a mai precizat, pentru ziarulunirea.ro, că singurele elemente care mai lipsesc de realizat sunt îngrijirea spațiului verde și plantatul de arbori ornamentali tuia. În afară de aceste aspecte, lucrările au fost finalizate cu succes și este demn de remarcat faptul că toate cheltuielile au fost acoperite din bugetul local, însumând aproximativ 1,5 milioane de lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Povestea unor supraviețuitori sași din Cugir și Sebeș, deportați în lagărele din Rusia Aproximativ 50.000 de saşi şi şvabi din Transilvania şi Banat au fost deportaţi în Rusia după al Doilea Război Mondial. Aproape 10.000 dintre aceştia au murit în lagărele ruseşti. În satele şi oraşele din Transilvania mai există încă supravieţuitori ai deportărilor, care […]