Ziarul Unirea

VIDEO: Ministrul Culturii, Daniel Breaz, demonstrație la Bruxelles despre cum să Nu vorbești limba lui Shakespeare

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

După ce premierul Viorica Dăncilă i-a lăudat vineri pe miniștri pentru ”demnitatea și profesionalismul” cu care s-au prezentat la Bruxelles, unde au prezentat prioritățile președinției române a Consiliului UE, imaginile surprinse cu ministrul Culturii Daniel Breaz arată că prestația acestora a fost marcată de momente jenante.

La concertul de inaugurare a președinției române a Consiliului UE de la Bruxelles, ministru Culturii a susținut un scurt discurs despre semnificația evenimentului, într-o limbă engleză pe alocuri greu de ascultat, cu accent și pronunție greșite (vezi înregistrarea începând cu min. 6).

ELIT

Ministrul spune că evenimentul marchează nu doar preluarea președinției Consiliului UE, dar și celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Breaz mai spune că Unirea Principatelor arată că este important să ținem cont de lecția istorică, mai ales atunci când este vorba despre unitate, pentru că ”unitatea este conceptul esențial al proiectului european”.

Sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Proiect ambiţios al candidatului PNL Cristian Oniciu: Turismul – un angajament pentru Ciuruleasa (P)

Aşezarea geografică a comunei Ciuruleasa ne oferă o şansă în plus pentru dezvoltare, în special pentru ceea înseamnă partea de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

15 Comentarii

ciclop 26 ianuarie 2019 at 10:39

ati crezut ca ministrul „inculturii”-concetateanul dvs. este mai „”breaz”” decat veorica -vaselica ,he-he, hemoglobina si multe si marunte alte „chifle ” nu se poate , nu exista sa existe unul mai „breaz” , la numire , in cadrul psd , dau concurs de ….incompetenta , macar ministrul „inculturii”-concetateanul dvs., ca matematician, poate sa numere gafele analfabetei functional veorica -vaselica ,he-he, hemoglobina si multe si marunte alte „chifle ” cu voia psd prim ministrul tarii .
Oricum ministrul „inculturii”-concetateanul dvs. este putin mai „breaz ” , tot „bungheste ” ceva in engleza .

NU CENZURATI!!! NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!NU CENZURATI!!!

Marginean Alba 26 ianuarie 2019 at 11:54

Incult . Sper sa nu il mai voteze nimeni . Mai bine rămânea profesor si atât.

Cucu 26 ianuarie 2019 at 12:15

Vorbeste limba engleza ca pe apa. Bravo !

Fibonacci 26 ianuarie 2019 at 12:48

A invățat limba engleză de la Ion Iliescu! Si matematica de la ¨Pistagora¨. Le stie bine pe amandouă.

un cetatean idignat 26 ianuarie 2019 at 13:19

In ultima vereme ziarul Unirea a devenit o adevarata „TROMPETA” IOHANISTO-PEDELISTA! Pacat…

titirca inima rea 26 ianuarie 2019 at 14:32

Incredibil, nu mai ai cuvinte, te uiti in gol si iti spui ca nici pentru urmatorii 20 de ani Romania nu are nici cea mai mica sansa sa evolueze.

Gore din Chitila 27 ianuarie 2019 at 9:16

True! Sad but true! Minciuna, demagogia, superficialitatea, incompetenta – nu pot fi ascunse la nesfarsit! Trist este faptul ca acest “fake” politicopat (ca sa dancilez si eu) face parte din generatia tânara, “ieducată” si “progriesista” a României … asa ne arata viitorul … fake!

ciclop 27 ianuarie 2019 at 13:21

concitadinul dvs. vorbeste „engleza de balta” , daca tacea matematician ramanea .!!!asa vorbeste „engleza de balta” , dar goguta il depaseste, ea este „poligloaba” vorbeste doua limbi „straineze ” de „balta verde ” de langa Craiova.

Emil 27 ianuarie 2019 at 14:44

Penibile comentarii! Ca din birtul de la sate… In loc sa comentati aiurea, mai bine v-ati uita in ograda voastra, vitejilor! Suntem prea inculti si prea putin educati ca sa putem recunoaste ca avem un conjudetean de cinste, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni oameni de stiinta DIN LUME, un OM care a facut lucruri minunate pentru Universitatea din Alba Iulia si, implicit, pentru comunitatea din care, din pacate, fac parte si „comentatorii atot-stiutori”.
Pana una-alta, cainii latra, caravana trece. D-le Breaz, mergeti mai departe si reprezentati-ne orasul cu cinste si demnitate!

Fibonacci 28 ianuarie 2019 at 14:02

Pentru Emil o întrebare.Care sunt lucrurile minunate făcute de acest om de stiintă? Poti enumera câteva?Lucruri concrete nu povesti.

titirca inima rea 28 ianuarie 2019 at 14:21

@Emil Evaluarea lui e facuta in functie de noile cerinte ale postului si de afirmatiile pe caredomia sa le-a facut din momentul in care a ocupat functia de ministru al culturii. Functia de ministru implica mult mai mult decat ceea ce facea el la catedra. Faptul ca esti bun intr-un domeniu (daca e cazul ,nu-l cunosc personal pe acest om), nu inseamna ca te califici automat pentru orice post. Reprezinti Romania, iar in 2021 sa nu fi capabil sa te exprimi intr-o limba straina de circulatie mondiala , macar a nivel mediu, este rusinos. Faptul ca abia reusea sa citeasca cateva fraze in engleza scrise pe o foaie, denota ca omul acesta (ministru al culturii) nu a citit in viata lui bibliografie in acesta limba, accesul sau la informatie fiind deci muuult limitat in general si in particular prin functia pe care o detine. Nu mai vorbesc despre dezacordurile pe care le face in limba materna, afirmatiile sale cum ca o mama cu doi copii nu ar forma o familie, sau faptul ca a fost incapabil intr-o emisiune televizata sa recite o strofa dintr-o poezie de Eminescu.

ciclop 28 ianuarie 2019 at 14:37

emilica ,

si ceauseasca era „de factura mondiala” , concitadinul dvs, este „astral” , „interplanetar” „intergalactic „!!! unde a stata ascuns pana acum !!! a invatat engleza „da balta” !!!
sa speram ca matematica stie mai multa decat liviu pop (12 este mai mare ca 16 in mintea lui talamba de psd-ist sadea )

Cioaplea 29 ianuarie 2019 at 14:17

Aici nu ii de dat in el ca vorbeste engleza nu stiu cum, pai ce antevorbitorul o facea mai bine? A fost lovit pe buna dreptate pentru „stacheta” si pentru „care”, sa nu improscam cu noroi unde nu este cazul.

Cristina 29 ianuarie 2019 at 15:24

Indiferent de pregatirea pe care o are acest domn, engleza lui este rusinoasa. Au dreptate cei care il critica si rad. E de ras, oameni buni. Trebuie si dansul sa-si asume pozitia: a devenit vizibil, reprezinta ministerul culturii, nu are nimeni mila. Nu mai fiti provinciali! Ce daca a facut multe lucruri bune? Nu inseamna ca e mai …”breaz” si nici ca a ajuns deja in rai. Ba dimpotriva, e in iadul politicii romanesti, asadar isi merita criticile.

gica 29 ianuarie 2019 at 16:53

Vorbeste mult mai bine si mai la subiect, decat il presidente,,,,

Comentariile sunt oprite