Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO| Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu fermierii şi agricultorii judeţului Alba la Casa de Cultură a Studenţilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a venit în judeţul Alba pentru a se întâlni cu şefii deconcentratelor din subordinea ministerului Agriculturii şi cu producătorii şi fermierii din judeţ şi a vorbit persoanelor care lucrează în sectorul agricol, la Casa de Cultură a Studenţilor. Puţin după ora 14.00, ministrul a ţinut un discurs în care a vorbit despre problemele fermierilor şi strategia agricolă a României în exerciţiul bugetar european 2014 – 2020. Totodată acesta a spus că anul 2013 a adus o producţie record de cereale fiind un an agricol foarte bun, dar a fost nemulţumit de faptul că doar un sfert din proiectele depuse de fermieri şi producători au fost acceptate spunând că nu doreşte ca România să mai ajungă în această situaţie.

Ministrul a precizat că o altă formă de finanţare sunt ajutoarele naţionale de tranziţie care pot fi acordate până în 2020 când plata de suprafaţă va creşte substanţial din fonduri europene astfel încât nu o să mai fie nevoie de acele ajutoare de la bugetul de stat. „Am solicitat acest lucru si m-am bucurat că echipa de negociere a reuşit să obţină pentru România această facilitate de a acorda suplimentar. Daca nu se întâmpla acest lucru exista riscul ca in 2014 plata pe suprafaţă sa fie mai mica decât in 2013”, a declarat ministrul. La întâlnire au fost aproximativ 200 de fermieri şi agricultori, deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele CJ, Ion Dumitrel, prefectul judeţului, Gheorghe Feneşer şi subprefectul, Cornel Murg.

Tot astăzi ministrul Agriculturii va vizita şi două mari fabrici din judeţul Alba şi va susţine o conferinţă de presă la ora 16.00.

[nggallery id=104]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea