VIDEO| Klaus Iohannis, reacție dură la adresa CCR: O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o conferință de presă susținută marți, Klaus Iohannis, Președintele României, a avut o ieșire dură la adresa CCR după decizia CEDO privind demiterea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

„CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului. Drepturi care depășesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiție și libertatea de exprimare sunt valori fundamentale pentru orice societate democratică.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Marţi, 5 mai 2020

Toate argumentele pe care le-am invocat la vremea când CCR a decis revocarea din funcție la propunerea unui ministru al justiției de tristă amintire se confirmă. O asemenea decizie a CEDO e fără precedent întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul Constituției. Credibilitatea CCR, afectată de unele decizi luate în ultimii ani este și mai puteric zdurncitaă. (…)

CCR are obligația de revizui de îndată nu numai decizia referitoare la doamna Kovesi, dar și ale decizii luate cu privire la unele declarații politice”, a declarat Iohannis.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419