VIDEO| Cum arată autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, cu o zi înainte de deschiderea OFICIALĂ a circulației
Cum arată autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, cu o zi înainte de deschiderea OFICIALĂ a circulației
Circulația rutieră pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda se deschide oficial joi, 3 decembrie 2020. Cum arată acest tronson, la mai puțin de o zi până la inaugurare, se poate vedea într-un videoreportaj realizat miercuri, de ziarulunirea.ro.
Miercuri, pe tronsonul 1 al A10 încă se lucrează intens la parapeți, semnalizare și marcaje, iar la sensul giratoriu din șoseaua de centură a Municipiului Alba Iulia, care face legătura cu breteaua de conectate la nodul rutier Alba Iulia Sud, încă nu este turnat ultimul strat de asfalt sau stratul de uzură, acestă operațiune urmând să fie făcută în cursul zilei de astăzi.
Lotul 1-filmat cu o cameră de bord:
Evenimentele care precedă inaugurarea acestui tronson vor începe joi, în jurul orei 13.00, în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Se pare că traficul rutier va fi deschis în jurul orei 16.30 – 17.00.
Citește și: VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat integral din dronă
Nu mai puțin de 4 asfaltatori – Europe Expres, Elis Pavaje, Florea Grup și Strabag – au fost aduși de către antreprenorul lotului 1, Pizzarotti, care a avut o mobilizare extraordinară în ultima lună. S-a asfaltat de dimineața până seara târziu, pe întuneric, la lumina proiectoarelor. În ultimele 2 săptămâni, pe acest lot de autostradă s-a asfaltat de parcă ar fi sfârșitul lumii, iar de aceste asfaltări ar depinde salvarea ei!
Pe cea mai mare parte din lotul 1 sunt montați parapeții, semnalizatoarele rutiere, sistemul ITS și au fost realizate marcajele rutiere. Lucrările ITS au fost efectuate de firma românească Elektra Invest SRL.
Nodul rutier Sebeș:
Circulația pe Autostrada A10, lotul 1 între Sebeș și Alba Iulia se va deschide fără ca nodurile de la capete, cel de la Sebeș și cel de la Alba Iulia Nord, să fie terminate complet. La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6.
Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord, la km 14.8, unde drumul se va îngusta la o bandă pe sens, iar intrarea/ieșirea de pe autostradă pe această zonă se va face doar virând la dreapta.
Nodul rutier Alba Iulia Nord:
Practic cineva care coboară la Alba Iulia Nord de pe autostradă și vrea să ajungă la Alba Iulia, va trebui să facă dreapta spre Sântimbru, să se întoarcă la sensul giratoriu de lângă Astoria, pe breteaua pe care se circulă în prezent spre Alba Iulia.
La fel, cei care vor să intre pe autostradă dinspre Turda vor trebui să intre în vechiul sens giratoriu de la Alba Iulia Nord și să se întoarcă pe breteaua existentă pentru a vira dreapta spre autostradă.
Există promisiuni din partea antreprenorului, că până de Crăciun s-ar putea da în circulație drumul de pe vechiul amplasament al DN-ului. Întrucât nodul rutier Alba Iulia Sud este complet, este de preferat ca la început să fie folosit acesta, mai ales dacă primăria Alba Iulia va instala un sens giratoriu în Partoș, care le va permite șoferilor ca fâcând stânga pe lângă pasarelă să se întoarcă spre Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | APEL UMANITAR pentru o familie din Alba Iulia, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu
FOTO | APEL UMANITAR pentru o familie din Alba Iulia, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Cercea, din cartierul Pâclișa din municipiul Alba Iulia. În urmă cu câteva zile, casa lor a fost cuprinsă de flăcări și oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii12 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată