Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat integral din dronă. Cum arată cu 5 zile înainte de deschiderea traficului între Sebeș și Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat integral din dronă. Cum arată cu 5 zile înainte de deschiderea traficului între Sebeș și Alba Iulia

Mai sunt 5 zile până la deschiderea circulației pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, între Sebeș și Alba Iulia, iar acest segment de drum de mare viteză începe să arate că e pregătit pentru deschiderea circulației. Ziarulunirea.ro a realizat o filmare din dronă cu toată porțiunea pe care urmează să fie deschis traficul între Sebeș și Alba Iulia. Imaginile sunt elocvente și arată dincolo de orice comentarii stadiul în care sunt lucrările și cum arată acest segment de autostradă.

Anunțată inițial pe 1 decembrie, de câțiva reprezentanți ai CNAIR și politicieni, deschiderea a fost amânată pentru 3 decembrie, dată la care, potrivit surselor ziarulunirea.ro va fi prezent la inaugurare și președintele României, Klaus Iohannis.

Antreprenorul lotului 1, Pizzarotti, a avut o mobilizare extraordinară în ultima lună, a adus nu mai puțin de 4 asfaltatori: Europe Expres, Elis Pavaje, Florea Grup și Strabag, care au asfaltat de dimineața până seara târziu, pe întuneric, la lumina proiectoarelor. În ultimele 2 săptămâni, pe acest lot de autostradă s-a asfaltat de parcă ar fi sfârșitul lumii, iar de aceste asfaltări ar depinde salvarea ei!

Astăzi se mai lucra la asfaltări doar în nodul rutier Sebeș, pe breteaua 6 și la Alba Iulia Nord, la pasajul peste calea ferată. Probabil vor mai fi făcute asfaltări pe porțiuni mici la Alba Iulia Sud, unde spre seară se freza asfaltul.

Așa cum se poate observa din imaginile video, pe cea mai mare parte din lotul 1 sunt montați parapeții, semnalizatoarele rutiere, sistemul ITS și au fost realizate marcajele rutiere. Lucrările ITS au fost efectuate de firma românească Elektra Invest SRL Mai sunt câteva porțiuni pe care se mai lucrează la rigole, parapeți, marcaje și garduri de protecție, dar nu credem că există probleme sa fie terminate până în 3 decembrie.

Video, lotul 1 – filmat integral:

YouTube video

Circulația pe Autostrada A10, lotul 1 între Sebeș și Alba Iulia se va deschide fără ca nodurile de la capete, cel de la Sebeș și cel de la Alba Iulia Nord, să fie terminate complet. La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6. Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord, la km 14.8, unde drumul se va îngusta la o bandă pe sens, iar intrarea/ieșirea de pe autostradă pe această zonă se va face doar virând la dreapta. Practic cineva care coboara la Alba Iulia Nord de pe autostradă si vrea să ajungă la Alba Iulia, va trebui să facă dreapta spre Sântimbru, să se întoarcă la sensul giratoriu de langă Astoria, pe breteaua pe care se circulă în prezent spre Alba Iulia. La fel, cei care vor să intre pe autostradă dinspre Turda vor trebui să intre în vechiul sens giratoriu de la Alba Iulia Nord și să se intoarcă pe breteaua existentă pentru a vira dreapta spre autostradă. Există promisiuni din partea antreprenorului, că până de Crăciun s-ar putea da în circulație drumul de pe vechiul amplasament al DN-ului. Întrucât nodul rutier Alba Iulia Sud este complet, este de preferat ca la început să fie folosit acesta, mai ales dacă primăria Alba Iulia va instala un sens giratoriu în Partoș care le va permite șoferilor ca fâcând stânga pe lângă pasarelă să se întoarcă spre Alba Iulia.

Nodul rutier Sebeș, la 360 de grade!

Deschiderea circulației pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, chiar dacă nodurile rutiere nu sunt complete și se vor mai face ambuteiaje, este un pas important pentru decongestionarea traficului rutier între Sebeș și Alba Iulia. Firește o parte din trafic va rămâne pe vechiul drum, în special cei care vin dinspre Vințu de Jos, dar se rezolvă cea mai importantă problemă de trafic, vechiul pod peste râul Mureș fiind o sursă de blocare a traficului.

Nodul rutier Alba Iulia Nord, la 360 de grade!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea