VIDEO| Construcția Centrului Pediatric Național Maria Beatrice din Alba Iulia: Ce își propune familia de profesori Onac în 2022? Bilanțul anului 2021
VIDEO| Construcția Centrului Pediatric Național Maria Beatrice din Alba Iulia: Ce își propune familia de profesori Onac în 2022? Bilanțul anului 2021
Peste 15000 de oameni și 100 de companii au decis să se implice și să construiască exclusiv din donații și sponsorizări, Centrul Pediatric Național Maria Beatrice – un Concept Nou în România pentru terapia prematurului, paralizie cerebrală, afecțiuni post-traumatice și post-operatorii copii. Tratamente pe termen lung pentru peste 2000 de copii în fiecare an.
Sunt copii accidentați la locul de joacă, în curtea școlii sau în parc, sunt accidente casnice, accidente de mașină, sunt erori umane, erori medicale, sunt tot mai mulți copii născuți prematur, mii de copii nevinovați, fiecare cu povestea și cu mama lui.
În România, 1 copil din 10 se naște prematur.
Dintre aceștia, 27-50% necesită respitalizare imediat după naștere, iar pe termen lung există riscul disabilității motorii sau a paraliziei cerebrale.
Pentru că facem parte din PROBLEMĂ, construim o SOLUȚIE
Suntem părinți de fetiță născută prematur, cu paralizie cerebrală. Am înființat Asociația Maria Beatrice și am strâns o comunitate de părinți, medici și terapeuți, constructori, proiectanți, comunități și companii partenere, care împreună construim Centrul Pediatric Național Maria Beatrice – un Concept Nou în România și asta pentru că în terapia copilului mic, rezultatele depind fundamental de starea de bine a copilului și a mamei, implicit, a întregii familii. De aceea, întreaga activitate medicală, de relaționare și structură funcțională a construcției, au ca element central Familia, vezi https://mariabeatrice.ro
Ce am realizat până acum ?
Investiție realizată în anul 2021: peste 700.000 Euro. Total investiție realizată, până la 31 decembrie 2021: peste 1.900.000Euro, exclusiv din donații și sponsorizări. Necesar pentru finalizare completă investiție: 2.100.000 Euro
Stadiul lucrărilor:
1. Construcția la Roșu (4.700 mp) cu amprentă la sol de 1.580 mp pe un teren de 6.500 mp.
2. Nivelul I si II Corp Terapie (finalizate la “gri”): instalații și finisaje interioare, instalații electrice, de încălzire/răcire cu ventilo-convectoare, PSI, IT, șape și tencuieli.
3. Zona celor 3 Bazine de Hidroterapie: Instalații și echipare completă a spațiilor tehnice cu utilaje pentru menținerea și controlul calității apei “Uzina de apă”, dezumidificare și menținere a calității aerului, pompe de căldură cu panouri solare termodinamice pentru încălzire apă bazine și dușuri, instalații de încălzire în pardoseală, termoizolație și instalații incinte bazine, termoizolație tavane.
Lucrări aflate în desfășurare: Instalații și finisaje interioare la Nivelul III al Corpului de Terapie, instalațiile de branșare la utilități: energie electrică, gaz, apă, canalizare, elemente de sistematizare exterioară.
Ce ne propunem pentru anul 2022 ?
Finalizarea Corpului de Terapie (2.500mp), interior/exterior și începerea lucrărilor de instalații și finisaje interioare ale Corpului de Cazare (2.200mp).
Construim o întreagă structură de cabinete medicale și săli de tratamente pentru neurologie pediatrică, recuperare medicină fizică și balneologie, ortopedie și traumatologie copii, cabinete de kinetoterapie și mecanoterapie, hidro-kinetoterapie, logopedie, psihologie clinică și psihoterapie, terapie ocupațională, integrare senzorială, terapie prin joacă cu căței și căluți, etc.
Hidro-kinetoterapie: 3 bazine la interior (34-36 Grade C), unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și un canal de 12m pentru educarea/reeducarea mersului, cu nivel al apei variabil în funcție de înălțimea copilului (prin dislocare de apă cu bazin de compensare), 1 piscină exterioară cu apă dulce la 30 grade C pentru acces familii, adaptată persoanelor cu afecțiuni motorii.
Dar, cel mai important este că întreaga activitate medicală, de relaționare și structură funcțională a construcției, au ca element central Familia: https://mariabeatrice.ro
Mulțumim partenerilor Star Assembly, Star Transmission, DN Agrar pentru sprijinul financiar consistent și consecvent care alături de TAPPTITUDE APPS, HS TIMBER PRODUCTIONS, OXYHELP INDUSTRY, POMAROM, EURO STAR GROUP, DEKA STRUCTURI, B.BRAUN SHARED SERVICES ROM, ALOREF, TCI CONTRACTOR GENERAL, SEWS ROMANIA, NEFROCENTER, PELLETTERIE FIORENTINE, COSELI, LIVIO-DARIO, MODULO DECORATIVE, MODULO STONE, STEFALMAT, ALBA ALUMINIU, TREND COMMUNICATIONS, EUROKAF MARKETING, THOMAS ROMANIA PLASTIC, DELPHI ELECTRIC, IMPERIAL CM, MICROMAT GRUP, ALBATROS GOLD, APULUM, YUM SOFTWARE, ART CHEMICALS, AMIQ CONSULTING, AMIQ EDA, THRACE GREINER, VALENCIA TRADING, GALENICA MURY, EURO TEAM GB SPEDITION, MARAVET, ALBACO EXIM, CGA Infrastructure, OPSIMUS, au făcut posibilă investiția pentru anul 2021.
Compania DEICHMANN vine recent cu o sponsorizare consistentă care asigură fondurile necesare pentru ca în următoarele 4 luni să executăm în integralitate lucrările de instalații și finisaje interioare ale întregului Nivel III al Corpului de Terapie.
Recent au decis să se implice în proiect, companiile: SYNEVO ROMANIA, HORNBACH CENTRALA, MOARA CIBIN, ROMAQUA GROUP, prin sponsorizări cu ajutorul cărora realizăm instalațiile de branșare la utilități: energie electrică, gaz, apă, canalizare, elemente de sistematizare exterioară, iar cu sprijinul SIMTEL TEAM implementăm până la finele anului 2022 un sistem de panouri foto-voltaice care să reducă substanțial, alături de pompele de căldură cu panouri termodinamice deja instalate, consumurile de gaz și curent ale întregii clădiri. Vezi mai mult pe https://mariabeatrice.ro/parteneri/
Mulțumim comunităților RePatriot, Club Rotary Alba Iulia, Big Life Project care au ales să se alăture proiectului nostru.
Mulțumim celor peste 15000 de oameni care au ales să redirecționeze 3.5% din impozitul pe venitul salarial prin Formularul 230 către Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice și celor peste 3500 de oameni care donează lunar 2Euro prin SMS cu textul VREAU la 8845.
Vezi mai mult pe https://mariabeatrice.ro/sustine-si-tu/
DESPRE NOI
În 2011, prin Asociația Maria Beatrice, am înființat Centrul de Recuperare Maria Beatrice pentru copii cu paralizie cerebrală ca fetița noastră, centru care a devenit recunoscut la nivel național prin rezultatele pe care le are în recuperarea neuromotorie a copilului mic.
În 10 ani am format o echipă de 54 de medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți și hidro-kinetoterapeuți, psihologi clinicieni, logopezi, terapeuți ocupaționali, personal administrativ, de planificare și management al resurselor, comunicatori, care asigură tratament de lungă durată pentru peste 500 de copii cu paralizie cerebrală și afecțiuni neuromotorii din România, în fiecare an.
Acum construim Centrul Pediatric Național Maria Beatrice pentru terapia prematurului, paralizii cerebrale, afecțiuni post-traumatice și post-operatorii copii. Tratamente pe termen lung pentru peste 2000 de copii în fiecare an.
Avem echipa de specialiști cu o experientă de 10 ani pe o cazuistică complexă venită din întreaga țară la actualul Centru Maria Beatrice și avem peste 60% din dotările medicale necesare noii construcții. Practic la finalizarea construcției, activitatea Centrului Pediatric Național Maria Beatrice pornește începând cu a doua zi.
Mulțumim firmelor care execută lucrările de proiectare și construire
Proiectare:
BIROU PROIECTARE STRĂJAN: Proiectant general;
DOMUS PROIECT: Proiectare instalații termice/climatizare/dezumidificare/ventilare, instalații de limitare și stingere a incediilor, instalații sanitare, instalații bazine hidroterapie;
ELECTRONET INSTALAȚII: Proiectare instalații electrice;
Diriginte de șantier construcție: Emilia MARTIN
Diriginte de șantier instalații: Adrian PAȘTIU
Antreprenor general:
SC DEKA STRUCTURI SRL;
Subantreprenori:
SC DELPHI ELECTRIC SRL – execuție pompe de caldură cu panouri termodinamice;
SC SUMMER FUN SRL – furnizare instalații și echipamente bazine hidroterapie;
SC LAGUNA PISCINE SRL – execuție instalații și echipamente bazine hidroterapie;
SC IMSAT ALBA SA – execuție instalații electrice;
SC VENTILCLIMA INSTAL SRL – execuție instalații sanitare, termice, dezumidificare și ventilare;
SC PORTEROM SRL – tâmplărie termopan interior /exterior;
SC DIAFAN SRL – proiectare și execuție instalații de detecție și semnalizare la incendiu;
Real IT – proiectare și execuție rețea IT.
Vino alături și fii parte din proiectul nostru!
Redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit către Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice. Intră pe https://mariabeatrice.ro , vezi ce facem și cum poți să ajuți!
Împreună putem ajuta peste 2000 de copii din România, în fiecare an!
Profesori Iulia și Sebastian Onac, părinții Mariei Beatrice,
Fondatori Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă
Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă Un accident rutier grav a avut loc vineri seara, în jurul orei 18.oo, pe DN7, la Vințu de Jos. Două persoane sunt încarcerate după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă. Citește și: FOTO | […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan