Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Construcția Centrului Pediatric Național Maria Beatrice din Alba Iulia: Ce își propune familia de profesori Onac în 2022? Bilanțul anului 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Construcția Centrului Pediatric Național Maria Beatrice din Alba Iulia: Ce își propune familia de profesori Onac în 2022? Bilanțul anului 2021

Peste 15000 de oameni și 100 de companii au decis să se implice și să construiască exclusiv din donații și sponsorizări, Centrul Pediatric Național Maria Beatrice – un Concept Nou în România pentru terapia prematurului, paralizie cerebrală, afecțiuni post-traumatice și post-operatorii copii. Tratamente pe termen lung pentru peste 2000 de copii în fiecare an.

Sunt copii accidentați la locul de joacă, în curtea școlii sau în parc, sunt accidente casnice, accidente de mașină, sunt erori umane, erori medicale, sunt tot mai mulți copii născuți prematur, mii de copii nevinovați, fiecare cu povestea și cu mama lui.

Elit - Gustul Desăvârșit

În România, 1 copil din 10 se naște prematur.

Dintre aceștia, 27-50% necesită respitalizare imediat după naștere, iar pe termen lung există riscul disabilității motorii sau a paraliziei cerebrale.

Pentru că facem parte din PROBLEMĂ, construim o SOLUȚIE

Suntem părinți de fetiță născută prematur, cu paralizie cerebrală. Am înființat Asociația Maria Beatrice și am strâns o comunitate de părinți, medici și terapeuți, constructori, proiectanți, comunități și companii partenere, care împreună construim Centrul Pediatric Național Maria Beatrice – un Concept Nou în România și asta pentru că în terapia copilului mic, rezultatele depind fundamental de starea de bine a copilului și a mamei, implicit, a întregii familii. De aceea, întreaga activitate medicală, de relaționare și structură funcțională a construcției, au ca element central Familia, vezi https://mariabeatrice.ro

Ce am realizat până acum ?

Investiție realizată în anul 2021: peste 700.000 Euro. Total investiție realizată, până la 31 decembrie 2021: peste 1.900.000Euro, exclusiv din donații și sponsorizări. Necesar pentru finalizare completă investiție: 2.100.000 Euro

Stadiul lucrărilor:

1. Construcția la Roșu (4.700 mp) cu amprentă la sol de 1.580 mp pe un teren de 6.500 mp.

2. Nivelul I si II Corp Terapie (finalizate la “gri”): instalații și finisaje interioare, instalații electrice, de încălzire/răcire cu ventilo-convectoare, PSI, IT, șape și tencuieli.

3. Zona celor 3 Bazine de Hidroterapie: Instalații și echipare completă a spațiilor tehnice cu utilaje pentru menținerea și controlul calității apei “Uzina de apă”, dezumidificare și menținere a calității aerului, pompe de căldură cu panouri solare termodinamice pentru încălzire apă bazine și dușuri, instalații de încălzire în pardoseală, termoizolație și instalații incinte bazine, termoizolație tavane.
Lucrări aflate în desfășurare: Instalații și finisaje interioare la Nivelul III al Corpului de Terapie, instalațiile de branșare la utilități: energie electrică, gaz, apă, canalizare, elemente de sistematizare exterioară.

Ce ne propunem pentru anul 2022 ?

Finalizarea Corpului de Terapie (2.500mp), interior/exterior și începerea lucrărilor de instalații și finisaje interioare ale Corpului de Cazare (2.200mp).

Construim o întreagă structură de cabinete medicale și săli de tratamente pentru neurologie pediatrică, recuperare medicină fizică și balneologie, ortopedie și traumatologie copii, cabinete de kinetoterapie și mecanoterapie, hidro-kinetoterapie, logopedie, psihologie clinică și psihoterapie, terapie ocupațională, integrare senzorială, terapie prin joacă cu căței și căluți, etc.

Hidro-kinetoterapie: 3 bazine la interior (34-36 Grade C), unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și un canal de 12m pentru educarea/reeducarea mersului, cu nivel al apei variabil în funcție de înălțimea copilului (prin dislocare de apă cu bazin de compensare), 1 piscină exterioară cu apă dulce la 30 grade C pentru acces familii, adaptată persoanelor cu afecțiuni motorii.

Dar, cel mai important este că întreaga activitate medicală, de relaționare și structură funcțională a construcției, au ca element central Familia: https://mariabeatrice.ro

Mulțumim partenerilor Star Assembly, Star Transmission, DN Agrar pentru sprijinul financiar consistent și consecvent care alături de TAPPTITUDE APPS, HS TIMBER PRODUCTIONS, OXYHELP INDUSTRY, POMAROM, EURO STAR GROUP, DEKA STRUCTURI, B.BRAUN SHARED SERVICES ROM, ALOREF, TCI CONTRACTOR GENERAL, SEWS ROMANIA, NEFROCENTER, PELLETTERIE FIORENTINE, COSELI, LIVIO-DARIO, MODULO DECORATIVE, MODULO STONE, STEFALMAT, ALBA ALUMINIU, TREND COMMUNICATIONS, EUROKAF MARKETING, THOMAS ROMANIA PLASTIC, DELPHI ELECTRIC, IMPERIAL CM, MICROMAT GRUP, ALBATROS GOLD, APULUM, YUM SOFTWARE, ART CHEMICALS, AMIQ CONSULTING, AMIQ EDA, THRACE GREINER, VALENCIA TRADING, GALENICA MURY, EURO TEAM GB SPEDITION, MARAVET, ALBACO EXIM, CGA Infrastructure, OPSIMUS, au făcut posibilă investiția pentru anul 2021.

Compania DEICHMANN vine recent cu o sponsorizare consistentă care asigură fondurile necesare pentru ca în următoarele 4 luni să executăm în integralitate lucrările de instalații și finisaje interioare ale întregului Nivel III al Corpului de Terapie.

Recent au decis să se implice în proiect, companiile: SYNEVO ROMANIA, HORNBACH CENTRALA, MOARA CIBIN, ROMAQUA GROUP, prin sponsorizări cu ajutorul cărora realizăm instalațiile de branșare la utilități: energie electrică, gaz, apă, canalizare, elemente de sistematizare exterioară, iar cu sprijinul SIMTEL TEAM implementăm până la finele anului 2022 un sistem de panouri foto-voltaice care să reducă substanțial, alături de pompele de căldură cu panouri termodinamice deja instalate, consumurile de gaz și curent ale întregii clădiri. Vezi mai mult pe https://mariabeatrice.ro/parteneri/

Mulțumim comunităților RePatriot, Club Rotary Alba Iulia, Big Life Project care au ales să se alăture proiectului nostru.

Mulțumim celor peste 15000 de oameni care au ales să redirecționeze 3.5% din impozitul pe venitul salarial prin Formularul 230 către Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice și celor peste 3500 de oameni care donează lunar 2Euro prin SMS cu textul VREAU la 8845.

Vezi mai mult pe https://mariabeatrice.ro/sustine-si-tu/

DESPRE NOI

În 2011, prin Asociația Maria Beatrice, am înființat Centrul de Recuperare Maria Beatrice pentru copii cu paralizie cerebrală ca fetița noastră, centru care a devenit recunoscut la nivel național prin rezultatele pe care le are în recuperarea neuromotorie a copilului mic.

În 10 ani am format o echipă de 54 de medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți și hidro-kinetoterapeuți, psihologi clinicieni, logopezi, terapeuți ocupaționali, personal administrativ, de planificare și management al resurselor, comunicatori, care asigură tratament de lungă durată pentru peste 500 de copii cu paralizie cerebrală și afecțiuni neuromotorii din România, în fiecare an.

Acum construim Centrul Pediatric Național Maria Beatrice pentru terapia prematurului, paralizii cerebrale, afecțiuni post-traumatice și post-operatorii copii. Tratamente pe termen lung pentru peste 2000 de copii în fiecare an.

Avem echipa de specialiști cu o experientă de 10 ani pe o cazuistică complexă venită din întreaga țară la actualul Centru Maria Beatrice și avem peste 60% din dotările medicale necesare noii construcții. Practic la finalizarea construcției, activitatea Centrului Pediatric Național Maria Beatrice pornește începând cu a doua zi.
Mulțumim firmelor care execută lucrările de proiectare și construire

Proiectare:

BIROU PROIECTARE STRĂJAN: Proiectant general;
DOMUS PROIECT: Proiectare instalații termice/climatizare/dezumidificare/ventilare, instalații de limitare și stingere a incediilor, instalații sanitare, instalații bazine hidroterapie;
ELECTRONET INSTALAȚII: Proiectare instalații electrice;
Diriginte de șantier construcție: Emilia MARTIN
Diriginte de șantier instalații: Adrian PAȘTIU

Antreprenor general:

SC DEKA STRUCTURI SRL;

Subantreprenori:

SC DELPHI ELECTRIC SRL – execuție pompe de caldură cu panouri termodinamice;
SC SUMMER FUN SRL – furnizare instalații și echipamente bazine hidroterapie;
SC LAGUNA PISCINE SRL – execuție instalații și echipamente bazine hidroterapie;
SC IMSAT ALBA SA – execuție instalații electrice;
SC VENTILCLIMA INSTAL SRL – execuție instalații sanitare, termice, dezumidificare și ventilare;
SC PORTEROM SRL – tâmplărie termopan interior /exterior;
SC DIAFAN SRL – proiectare și execuție instalații de detecție și semnalizare la incendiu;
Real IT – proiectare și execuție rețea IT.

Vino alături și fii parte din proiectul nostru!

Redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit către Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice. Intră pe https://mariabeatrice.ro , vezi ce facem și cum poți să ajuți!

Împreună putem ajuta peste 2000 de copii din România, în fiecare an!

Profesori Iulia și Sebastian Onac, părinții Mariei Beatrice,
Fondatori Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Una din noile specializări de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, succes răsunător la sesiunea de toamnă a admiterii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una din noile specializări de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, succes răsunător la sesiunea de toamnă a admiterii

Pe site-ul oficial al Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB) au fost postate rezultatele inițiale ale sesiunii de toamnă a admiterii la cele 5 facultăți, pe locurile rămase vacante în urma sesiunii din vară.

La studii de licență este vorba de 1.090 de locuri, din care 170 de locuri subvenționate de la buget, 757 de locuri cu taxă, la cursuri de zi și 163 de locuri la învățământ la distanță (ID). Pe facultăți, au rămas vacante următoarele locuri: Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației – 24 de locuri bugetate și 148 de locuri cu taxă (zi), Facultatea de Științe Economice: 44 de locuri bugetate, 152 de locuri cu taxă (zi) și 163 locuri cu taxă (ID), Facultatea de Informatică și Inginerie: 25 de locuri bugetate și 169 de locuri cu taxă (ID), Facultatea de Drept și Științe Sociale: 49 de locuri bugetate și 202 locuri cu taxă (zi).

Elit - Gustul Desăvârșit

Trebuie spus că în această sesiune a fost organizată în premieră admitere la 3 noi specializări: Arheologie (cea mai veche specializare din UAB, reînființată după 4 ani în care nu a funcționat din lipsă de studenți), Asistență medicală generală, cu durata de 4 ani, și Cinematografie, fotografie, media. Specializarea Drept rămâne ceva mai râvnită la UAB, unde deși au fost doar locuri cu taxă, concurența a fost acerbă, de 7 candidați pe un loc, în afara celor 10 admiși, alți aproximativ 60 de candidați aflându-se pe lista de așteptare.

Iată care este media ultimului candidat admis pe locurile bugetate la studii de licență, pe facultăţi:

Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației:

*Istorie: 7,38; Arheologie: 6,20 (5 ocupate/7 total); Traducere şi interpretare (engleză – franceză): 9,80 (1 loc ocupat/5 total); Traducere şi interpretare (germană – engleză): 7,09 (2 locuri ocupate/5 total);

Facultatea de Ştiinţe Economice:

*Economia comerţului, turismului şi serviciilor: 6,18; *Administrarea afacerilor: 6,98; *Finanţe şi bănci: 6,15; *Contabilitate şi informatică de gestiune: 6,51; *Marketing: 6,48; *Administrarea afacerilor (în limba engleză): 6,61;

Facultatea de Informatică și Inginerie:

Ingineria mediului: 6,36; *Informatică (în limba engleză): 7,40; *Inginerie urbană şi dezvoltare regională – 7,11.

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale:

*Asistență medicală generală (40 de locuri buget și 20 de locuri cu taxă): 7,57 (buget)/7,22 (taxă de 5.000 de lei/an). Aproape 60 de candidați sunt admiși în așteptare, iar alți alți 15 au fost respinși. Facultatea de Teologie Ortodoxă: *Teologie ortodoxă pastorală: 6,70; *Muzică religioasă: 6,03; *Artă sacră: 6,33; Cinematografie, fotografie, film: 8,05 (6 locuri ocupate/8 total).

Candidații admiși pe locuri finanţate de la buget şi pe locurile cu taxă trebuie să se înmatriculeze până vineri, 22 septembrie, prezentând la comisiile de admitere toate documentele din dosar pentru a confirma locul și pentru a semna contractul de studii.

În caz contrar, candidații admiși își pierd locul obținut prin concurs, ce va fi redistribuit candidaților admiși, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform opțiunii lor din fișa de înscriere. Între 25 – 29 septembrie are loc înmatricularea exclusiv a candidaților admiși pe locuri cu taxă, la nivelul secretariatelor facultăților.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Povestea de viață impresionantă a unei femei din Alba: La cei peste 100 de ani, deapănă amintiri cu o minte ageră și memorie sclipitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Povestea de viață impresionantă a unei femei din Alba: La cei peste 100 de ani, deapănă amintiri cu o minte ageră și memorie sclipitoare. Ana Chiorean, un Tezaur Viu al Blajului!

Sub poalele Dealului Iancului din Blaj, la capătul străzii Viilor, într-o căsuță modestă, am găsit-o pe mătușa Ana Chiorean, trăitoare la peste 100 de ani, născută la 17 octombrie 1922, cu o minte încă ageră și memorie sclipitoare, depănând amintiri cu o acuratețe și exactitate de ceasornic. Născută Botezan, în satul Sânbenedic, comuna Fărău, din părinții Vasile și Maria, agricultori, a avut încă o soră și un frate, ajuns colonel de frunte în Armata a IV-a Transilvania, la logistică militară, la Cluj.

A urmat 5 clase primare în sat, iar apoi, fiind cea mai mare dintre frați, a fost nevoită să-și crească frații mai mici și să lucreze începând din fragedă copilărie la muncile câmpului, ocupându-se de păscutul animalelor (oi, vaci, boi…) pe Calea Fânațelor, După Jii sau Prin Fețe. Dar nici jocurile copilăriei din sat nu i-au fost străine: pocnitoarea din tină (pipiștoale) sau jocul cu cotca/mingea („De-a lungul”, „Ogoiul”/oina de azi, „V-ați ascunselea” etc.). Aveau o gospodărie destul de înstărită, moșul lor având albine, care erau crescute în coșniță (10 stupi), mierea fiind o delicatesă, folosită la ceaiuri, iar din ceara de fagure se făceau lumânări.

După câțiva ani, a învățat să țeasă la războiul de țesut, realizând merindare, desagi, covoare-n dejte, năvădite cu modele florale, geometrice, cu cipcă la partea de jos, vopsite în culori vii (roșu, galben, cărmăziu/roșu închis, cafeniu), fețe de pernă înflorate și chiar piese din costume populare (poale, ie, crătință, cheptar cu balșon – pentru femei și pantaloni din pânză, ițari din pănură și chimeșă pentru bărbați). În timpul războiului, a fost nevoită să facă o muncă istovitoare în lucrul câmpului: dus gunoi cu carul, arat, semănat, secerat, dar toate au împlinit-o și înzdrăvenit-o.

Elit - Gustul Desăvârșit

La jocul satului și în șezătoare l-a cunoscut și-a fost pețită de Ștefan Chiorean/Fănică, iar în scurt timp s-au căsătorit, în anul 1942, el având 21 de ani, iar ea 19. Cununia a fost pe 24 ianuarie, nunta în 25 ianuarie, iar pe 23 februarie, Fănică a fost încorporat în armată. Vai! Ce soartă amară a avut, odată cu el plecând la oaste încă 20 de tineri ai satului, care au luat calea pădurii către gara Sânmiclăuș, Blaj și apoi garnizoana Alba Iulia. Plânsete, jale mare în sat după cei plecați, dintre care s-au mai întors acasă doar 4, după sfârșitul războiului, în 1945, printre care și Fănică, dar cu o boală grea (sinuzită), accentuată când au fost încercuiți în Crimeea.

Atunci, în anul 1942, a început odiseea războiului, ca un scenariu de film. A fost încorporat în februarie 1942 la Regimentul 7 Pioneri Alba Iulia, a mers către Deva și apoi la Lipova pentru instrucție de bază, iar în septembrie a urmat plecarea spre front către Stalingrad (a trecut prin Gara Blaj, fiind o revedere de 1 minut, având timp doar pentru o îmbrățișare). La Stalingrad (unde s-a îmbolnăvit de sinuzită) s-a rupt frontul și fiecare a fugit care încotro, fiind urmăriți de soldații armatei ruse. Unii dintre ei s-au ascuns, însă rușii, folosindu-se de tancuri, i-au somat să se predea și i-au pus la zid, mulți dintre ei ajungând în fața puștii, fiind împușcați și apoi zdrobiți cu tancul. Norocul lui Fănică a fost că s-a evacuat cu o basculă nemțească până la un pod, unde a fost verificat, însă a fost lăsat să plece. După ce a rătăcit un timp, cu chiu cu vai a ajuns acasă la Sânbenedic, la soția Ana, care-l aștepta cu drag de la oaste, în primăvara anului 1943, rămânând în concediu o lună.

S-a reîntors la unitate la Lipova, iar pe 5 mai 1943 a fost îmbarcat cu nemții spre Caucaz, unde au fost încercuiți în Crimeea. Luat prizonier, fiind deja bolnav, a fost internat în spital la Sevastopol, urmând aici tratamente medicale speciale. Aici a fost învoit să meargă acasă, pentru ca apoi, la Odesa, să primească ordin de evacuare către România, scăpând astfel din iadul rusesc al războiului. A mers și pe jos, și cu trenul, ajungând la începutul anului 1944 la Băneasa, București. A fost internat apoi la Spitalul Militar din Timișoara, timp de 6 săptămâni, tratat și vindecat. A revenit acasă în permisie/concediu la 11 mai 1944, la draga lui soție Ana, timp de o lună, perioadă în care ea a rămas însărcinată cu fata cea mare, Maria (n. 1945).

În septembrie 1944 a fost din nou concentrat, de data aceasta dus către Serbia, ajungând ulterior în Munții Tatra din Cehoslovacia, la întoarcerea armelor către nemți, acum fiind aliați cu rușii. Avea sarcina militară de agent de legătură, luptând pentru asigurarea mesajelor între liniile războiului (în caz de pericol, cu ordin precis de-a distruge secretele militare, prin ruperea și înghițirea hărților). Într-o zi, fiind în misiune, în zona lui a căzut un avion în mlaștină, iar din avion a ieșit un soldat rănit care a încercat să-l împuște, dar Fănică a ripostat și l-a ucis. Altă dată, tot în misiune, a fost solicitat de armata rusă să demineze un câmp de mine germane în Cehia, făcând astfel o breșă în linia frontului, fapt pentru care a fost decorat cu Medalia „Bărbăție și Credință”, primind și pensie de veteran de război.

După eliberarea din 9 mai 1945, în urma armistițiului de pace dintre beligeranți, a urmat încă o concentrare în toamna anului 1946 tocmai la Craiova, la un lagăr de prizonieri nemți, unde a fost paznic. Aici i s-a agravat sinuzita, din cauza condițiilor vitrege (frig năprasnic și umezeală mare), iar întors acasă, în anul 1947, la Târnăveni, a fost declarat inapt militar, încheindu-se astfel calvarul războiului pentru el. Oare câți români ca el au trecut prin focurile războiului, prin teamă și suferință?

Odată revenit acasă, în civilie, la familie, la Ana sa, răbdătoare și descurcăreață, în satul Sânbenedic, a trecut la muncile câmpului, la plug și creșterea animalelor. Pe lângă Maria, fata cea mare, au mai avut încă 3 copii: Ana – 1948, Elena – 1951 și un fecior, Nicolae – 1953.

Din cauza instalării „Colectivului” (1962) la sate, de care țăranul fugea cât de tare putea, a fost nevoit să ia calea Blajului, pe strada Viilor, unde și-a construit o casă modestă, crescându-și aici copiii. S-a angajat la IAS Blaj ca muncitor la magazie, la încărcat și descărcat produse animaliere și cerealiere, iar nevasta sa era casnică, ocupându-se de creșterea copiilor, având și 5 nepoți și 6 strănepoți.

În 1977, Fănică s-a îmbolnăvit de cancer la gât (fuma de la 9 ani), dar fiind un om puternic, vânjos, a mai trăit câțiva ani buni. La 20 iunie 1999 și-a dat obștescul sfârșit în casa lor cea veche.

În această perioadă, Ana Chiorean a lucrat 8 ani (1983-1991) la Dispensarul Medical CFR din Gara Blaj și la Stația Meteo Blaj, dar și la GOSTAT, la ferma de portaltoi, viță americană, toate în apropierea casei sale, urcând doar Dealul Crucii lu’ Iancu. Ana ne spune că a fost o femeie gingașă la mâncare și că nu a mâncat niciodată ce nu i-a plăcut. A fost propriul ei medic, știind cum să se întrețină și fiind stăpână pe viața sa. Munca pentru ea a fost sfântă, de la treburile cele mai istovitoare, lucrul la pământ, până la cele casnice. A fost bolnavă o singură dată, fiind internată în spital cu pietre la rinichi și tratată cu profesionalism de renumitul medic blăjean Mircea Frențiu. Cu mai mulți ani în urmă, medicul Pop a constatat că are tensiunea mică și i-a recomandat câte o cafea (cafei, vorba ei) dulce, pe care o bea și în ziua de azi.

Memoria ei bună și-o datorează bunului Dumnezeu, dar și cititului intens, mai ales cărți istorice. Chiar dacă nu mai vede azi aproape deoc, îi place să asculte la TV documentare științifice, cele medicale mai ales, evenimente politice și slujbele religioase.

Pentru tinerii de azi are mai multe sfaturi: să trăiască în pace, să fie unitate între popoare și oameni, nu dușmănie; să aibă credință, să se apropie de biserică și de Dumnezeu; să își prețuiască sănătatea și să ducă o viață cumpătată în toate, alimentație, muncă, odihnă, ferindu-se astfel de boli.

A rămas singură în casa lor, ducându-i dorul lui Fănică (cu care a trăit 61 de ani), dar s-a apropiat mai mult de bunul Dumnezeu, rugându-se mereu pentru sufletul său.

Toate acestea mi-au fost relatate cu lux de amănunte de venerabila mătușă Ana Chiorean, într-o frumoasă zi de septembrie, aproape la 101 ani, fiind înconjurată de 2 dintre copiii săi, Elena și Niculae, care zilnic o vizitează și o sprijină, ca pe o soră mai mică!

Anul trecut, în 2022, la 100 de ani de viață, a fost vizitată de primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, și de părintele protopop Ovidiu Nicolae Pop, duhovnicul ei, parohul Bisericii Ortodoxe „Casa Domnului”, care au felicitat-o, i-au oferit flori și un imens tort, alături de urări de sănătate și zile luminoase.

Am lăsat-o pe venerabila Ana Chiorean la căsuța ei de pe Viilor, cu dorul amintirilor, vorba cântecului: „trec zilele, trec și mie după lume-mi pare rău!”, ca într-o carte de povești.

Ioan MIHĂLȚAN


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Biserica din zona cartierului Orizont din Alba Iulia, tot mai aproape de finalizare! Preotul Vodă Sabin: „Parohia are 250 de familii, în general tinere”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Biserica din zona cartierului Orizont din Alba Iulia, tot mai aproape de finalizare! Preotul Vodă Sabin: „Parohia are 250 de familii, în general tinere”

În zona cartierului Orizont din Alba Iulia, în mijlocul unei comunități pline de viață, se află o biserică în plin proces de construcție.

La o scurtă discuție cu preotul paroh Vodă Sabin pentru ziarulunirea.ro, am aflat mai multe despre stadiul actual al construcției și necesitatea unui sprijin financiar pentru finalizarea lucrărilor. Devizul de lucrări indică că mai sunt necesari 1.000.000 de lei pentru turlă, șarpantă și învelitoare din tablă de cupru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Parohia Alba Iulia Orizont este alcătuită din 250 de familii, în general, tinere, cu mulți copii care participă activ la viața bisericii. Faptul că, în fiecare duminică, aproximativ 100 de persoane vin la Liturghie, dintre care 30-40 sunt copii, arată că dragostea față de Dumnezeu este o valoare importantă în această comunitate.

Construcția bisericii, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, este în sine un proiect comunitar, cu numeroși voluntari care contribuie cu munca lor fizică și cu resursele disponibile. Cu toate acestea, sumele necesare pentru a finaliza lucrările, în special pentru elementele costisitoare precum turla și învelitoarea din tablă de cupru, depășesc resursele disponibile ale comunității.

Pentru a face donații sau pentru a se implica în ajutorarea parohiei în efortul lor de a finaliza construcția bisericii, oamenii pot lua legătura cu preotul paroh Vodă. Fiecare donație, fie ea mare sau mică, aduce biserica mai aproape de visul său de a deveni un loc de adorare și comuniune complet funcțional pentru întreaga comunitate.

Cu sprijinul continuu al celor din jur, această biserică va fi în curând gata să-și deschidă ușile și să primească credincioșii într-un spațiu binecuvântat și plin de semnificație.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare