VIDEO: Cetatea din Alba Iulia, sub magia zăpezii. Cum se vede de la înălțime cea mai mare fortăreață din România îmbrăcată în haine albe. Imagine panoramică la 360 de grade
Stratul gros de zăpadă acoperă, în aceste zile, cea mai mare Cetate de tip Vauban din sud-estul Europei, Cetatea Alba Carolina, iar imaginile panoramice și filmările aeriene sunt spectaculoase și merită atenția noastră.
Cetatea Alba Carolina, o stea cu șapte colțuri, poate fi considerate una dintre cele șapte minuni ale României. Ea devine și mai spectaculoasă în zilele de iarnă când ”îmbracă” haine albe de zăpadă.
Cetatea este un punct de atracție pentru pasionații de fotografie și film, care au postat imagini de-a dreptul încântătoare în mediul online.
Videograful albaiulian Călin Magna a postat un video de două minute, filmat cu drona, care surprinde, în alb, principalele obiective turistice din Alba Iulia. Catedrale Ortodoxă, unde au fost încoronați Regii Maria și Ferdinand, Catedrală Romano-Catolică, care adăpostește sarcofagele Huniazilor, dar şi mormântul primului Principe al Transilvaniei, Ioan Sigismund, Palatul Princilor, unde a stat pentru scurtă vreme şi principele-voievod Mihai Viteazul şi soţia acestuia, doamna Stanca, șanțurile și porțile Cetății, Sala Unirii, Muzeul Unirii sau Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan. Totodată, frumos este văzut și parcul sărbătorilor de iarnă din Piața Cetății.
Totodată, videograful Lucian Craiu a postat, pe Facebook, o fotografie panoramică la 360 de grade din Parcul Unirii.
De Bobotează și Sfântul Ioan, Alba Iulia a avut parte de prima ninsoare ”sănătoasă”, care a bucurat, cu siguranță copiii, dar și nostalgicii zăpezilor de altădată .
Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită de austrieci la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. De câțiva ani încoace, Cetatea recondiționată a devenit principala atracție turistică din județul Alba.
[nggallery id=3239]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
INCENDIU de vegetație uscată în Alba Iulia: Intervin pompierii pe strada Tarniței, din Micești
INCENDIU de vegetație uscată în Alba Iulia: Intervin pompierii pe strada Tarniței, din Micești Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit marți după-masa, în Alba Iulia. Pompierii intervin pe strada Tarniței din Micești. Citește și: INCENDIU la o mașină în cartierul Pâclișa: Intervin pompierii din Alba Iulia Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru stingerea […]
ACCIDENT rutier la Miraslău: Coliziunea între o motocicletă și un autoturism, sesizată prin 112
ACCIDENT rutier la Miraslău: Coliziunea între o motocicletă și un autoturism, sesizată prin 112 Un accident rutier, între o motocicletă și un autoturism, a avut loc marți, în jurul orei 16.00, la Miraslău. Citește și: ACCIDENT rutier în Cugir: Un tânăr de 17 ani, pe trotinetă, rănit după impactul cu un autoturism Polițiștii au fost […]
13 iulie 2025 | Festivalul „Cultură pentru Cultură” ajunge la Poiana Călineasa. PROGRAMUL ultimei etape
13 iulie 2025 | Festivalul „Cultură pentru Cultură” ajunge la Poiana Călineasa. Programul ultimei etape Duminică, 13 iulie 2025, cu începere de la ora 12:00, Poiana Călineasa din Gârda de Sus va deveni gazda ultimei etape a celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului-Concurs de Tradiții și Obiceiuri „Cultură pentru Cultură”, cel mai amplu și coerent […]