Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Cazul oilor lovite de fulger la Ighiu: Despăgubiri în limita posibilităților de la Primăria comunei, pentru păgubiți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evenimentul petrecut joi, 1 august, la Ighiu a șocat întreaga comunitate a comunei. Zeci de animale au fost lovite de FULGER, iar 90 de oi, 2 capre și un măgar au murit.

Furtuna cu tunete și fulgere a lovit pe un deal, ”Măgulici”, lângă releu, așa cum îi spun localnicii și a surprins animalele care se adăposteau acolo. Paguba este estimată la 30.000 de lei, iar oamenii spun că în zona nu s-a mai întâmplat așa ceva.

„Evenimentul s-a petrecut pe raza comunei Ighiu, este ceva nemaiîntâlnit în zonă. Sunt primar aici de 15 ani, nu am mai întâlnit așa ceva. Este un eveniment care a produs o pagubă celor doi propiretari de animale. Este o pagubă inestimabilă.

YouTube video

E un șoc și pentru mine și pentru comunitate. Toate lumea se întreabă cum e posibil așa ceva. Am luat legătura cu cineva și am aflat că oile erau izolate undeva pe un vârf de piatră și s-ar părea că aytras fulgerul la ele.

YouTube video

Cei doi proprietari care au suferit paguba nu s-au adresat încă Primărie. Ei trebuie să depună o cerere, noi avem o comisie pentru stabilirea pagubelor , daunelor care s-au produs și în urma acestei comisii, probabil, în limita posibilităților, vom acorda și noi o despăgubire”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Traian Rusu, primarul comunei.

“Trebuie să vedem unde le punem. În jur de ore 14.00 -14.30, au fost lovite de fulger, în jur de vreo 90 de capete au murit, un măgar și două capre. Mai sunt în jur de 10 care cred că și ele vor muri. A venit un doctor care le-a luat capetele și le-a dus la DSV. Să vedem ce vom face, să le îngropăm undeva. A fost și cineva de la Primărie, noi suntem trei persoane care aveam animalele, de la toți sunt moarte. Nu știm ce vom face acum”, spune unul dintre păgubiți.

Potrivit legislației sanitar-veterinare în vigoare, proprietarii trebuie să anunțe, în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului, autoritățile locale pentru ca acestea să ia măsuri de incinerare a leșurilor intrate deja în putrefacție, altfel riscă să fie amendat.

Crescătorii individuali de animale au obligația să înștiințeze cu privire la existenţa unuia sau mai multor animale moarte, în termen de maximum 24 de ore, medicul veterinar de liberă practică căruia îi sunt arondați și autoritatea administrației publice locale pe a cărei rază administrativ-teritorială unde se constată respectiva situaţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier în Alba Iulia, zona Patoș. Coliziune între două mașini. Au intervenit pompierii cu două autospeciale

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia, zona Patoș. Coliziune între două mașini. Au intervenit pompierii cu două autospeciale Un accident s-a produs vineri seara, în jurul orei 20.40 în Alba Iulia, zona Partoș, între două autoturisme. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în mun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea