VIDEO | Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș
Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș
Transfăgărășanul( DN7C) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, care este cel mai înalt lanț muntos din România.
Transfăgărășanul, ce face parte din Carpații Meridionali, este un drum spectaculos ce leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania. A fost construit între anii 1970 – 1974, potrivit site-ului muntii-fagaras.ro. Acesta începe în comuna Bascov, județul Argeș (lângă orașul Pitești) și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.
Citește și: ASTĂZI: Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș – Turda. Se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic
Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului
Drumarii au anunțat că s-a început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să fie redeschis circulaţiei înainte de data de 1 iulie, a anunţat miercuri DRDP Braşov, pe pagina de socializare.
„Am început deszăpezirea Transfăgărăşanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanşă şi doar atunci când condiţiile meteo permit intervenţia în siguranţă. Având în vedere că în acest an avem mai puţină zăpadă faţă de alţi ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, este mesajul reprezentanţilor DRDP Braşov.
Circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, accesul în zona turistică Bâlea Lac făcându-se doar cu telecabina. Stratul de zăpadă este de 69 de centimetri, la staţia meteo de la Bâlea Lac, stratul de zăpadă fiind mai mic comparativ cu alți ani, spun drumarii.
Ce atracții turistice se pot vizita pe Transfăgărășan
Pe lângă peisajele uimitoare, Transfăgărășanul este plin de obiective turistice presărate de-a lungul său, cele mai populare fiind Lacul Bâlea, Cetatea Poienari, Barajul Vidraru, Mânăstirea Curtea de Argeș și numeroasele monumente inginerești.
Spre Sibiu, puteți să vizitați parcurile tematice Castelul de Lut Valea Zânelor, Povestea Calendaruluiși Brambura Park, se arată pe site-ul transfagarasan.travel.
Activități pe Transfăgărășan
Tot pe site-ul transfagarasan.travel, este recomandată o plimbare cu vaporașul pe Lacul Vidraru sau, pentru cei aventuroși, o plimbare cu caiacul pe vestitul lac de acumulare.
De asemenea, cei care vor să beneficieze de cunoștințe noi, nu doar amintiri, pot participa la workshop-uri cum ar fi ”Tehnici de supraviețuire cu Relu Nica” și alte ateliere gastronomice și culturale din zona Sibiului.
Și iubitorii de natură au ce să vadă. Aceștia pot explora pădurile și pășunile subalpine călare apelând la serviciile numeroaselor centre de echitație din zona Avrig.
O atenționare pe care o regăsim pe site spune că, din luna aprilie, urșii încep să iasă din bârlog și unii dintre ei coboară la drum, în special în zona lacului Vidraru. Specialiștii recomandă să nu îi hrăniți sau să vă apropiați de ei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Meditații cu „bani vizibili”, pentru elevi. Noul ministru al Educației spune ce este în regulă: „Nu sunt pentru a le interzice”
Meditații cu „bani vizibili”, pentru elevi. Noul ministru al Educației spune ce este în regulă: „Nu sunt pentru a le interzice” Ministrul Educației, Daniel David, a declarat, luni, 13 ianuarie 2025, faptul că profesorii ar trebui să fie evaluați pe baza unor indicatori de performanță, iar în acest mod să fie și renumerați financiar. Acesta […]