VIDEO: Autostrada A10 Sebeș-Turda| Promisiune incredibilă a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc: „până la finalul anului, lotul 1 va fi dat în circulație”
După ce a vizitat cele două loturi din Autostrada A10 Sebeș-Turda, alături de reprezentanții din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), de prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai, deputatul PSD Ioan Dîrzu și reprezentanții celor două companii, Pizzarotti și Aktor, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a prezentat la declarații în fața mass-mediei.
Cu toate că ministrul Cuc dădea asigurări, la ultimele sale vizite în teren pe șantierul celor două loturi din Autostrada A10 Sebeș-Turda, că circulația de pe lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia Nord, se va deschide la finalul acestui an, după cum s-a văzut și în ultima filmare realizată pe acest tronson, mai este mult de lucru până să putem vorbi de o inaugurare, chiar și parțială a acestui lot.
https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/1187840134737480/
Nici pe lotul 2, de la Alba Iulia Nord la Aiud, situația nu este mai bună, cele mai importante puncte, respectiv nodul Teiuș, viaductul peste magistrala feroviară și cele două poduri peste râul Mureș, nefiind într-un stadiu avansat de realizare, inaugurarea rămânând programată pentru anul 2020.
În privința stadiului în care se află lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că „s-au avansat lucrările, dar într-un ritm destul de mic, din punctul meu de vedere. O să vin 2 zile pe săptămână să stau efectiv în șantier și să văd punctele unde se lucrează și cum avansează fiecare constructor. Vreau să mă țin de promisiune, că ce mi-a promis constructorul, că la sfârșitul lunii decembrie, la sfârșitul anului, lotul 1 va fi dat în circulație.”
În legătură cu lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda, ministrul Transporturilor a precizat că „lucrurile au început să se miște, au finalizat mare parte din structuri, ceea ce este îmbucurător, dar la fel, trebuie să fie mult mai activă pe partea de terasamente. Este mult mai înapoiat lotul 2 față de lotul 1, tocmai de asta nici nu am marjat pe estimarea inițială făcută de fostul director de la CNAIR, când introducea și lotul 2 pentru a fi deschis la sfârșitul acestui an. Facturile depuse vor fi plătite, nu s-a depășit niciun termen, CNAIR le va da chiar înainte de termenul acela limită, tocmai ca să nu existe probleme de finanțare pentru loturile de autostradă.”
Chestionat în legătură cu nemulțumirile sale în legătură cu modul în care decurg lucrările pe șantiere, Cuc a răspuns că „mă nemulțumește lipsa de mobilizare, acum nu înseamnă că trebuie să avem sute de utilaje într-un șantier doar de dragul de a ale avea, ci să și lucreze. Dar la punctele unde mai trebuie insistat aș fi vrut să văd o forfotă mai mare și o mobilizare mai mare, dar voi reveni aici și voi sta să văd exact cum se lucrează.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii