Video. Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, din nou, la ora macaralelor: Pregătiri pentru devierea DN1 la Oiejdea și ridicări de grinzi la Rădești
Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, din nou, la ora macaralelor: Pregătiri pentru devierea DN1 la Oiejdea și ridicări de grinzi la Rădești
Pe constructorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, după ce a “șomat” aproape 2 ani, în prag de iarnă l-a apucat hărnicia. Luna trecută, conform graficului de la CNAIR, a realizat un progres de peste 6 puncte procentuale, mai mare decât pe tot parcursul anului trecut.
Astăzi, la Oiejdea, se realizau lucrări de asflatare pentru devierea circulației de pe DN1 care va fi mutată pentru a se putea ridica grinzile la această supratraversare.
În zona viitorului pod peste râul Mureș de la Rădești, la km 34 , firma Retter împreună cu Deme Macarale au început să ridice și să monteze grinzi, pe partea dinspre Aiud a râului. Se ridică în continuare grinzile de fier-beton, urmând ca spre finalul lunii să fie ridicate și montate cele metalice.
Contactați telefonic, reprezentanții firmei Retter au declarat pentru ziarul ”Unirea” că societata va respecta graficul de execuție pe care și l-a asumat, pe lângă grinzile ridicate astăzi, în următoarele zile for fi montate și cele metalice:
“Solicitarea managementului firmei de a respecta cu strictețe termenele din graficul de execuție, are ca rezultat ridicarea gradului de complexitate a logisticii, atât in productie, transport cât și a montajului în șantier în această fază a proiectului. Sunt lucrări în desfășurare la 6 structuri, care necesită gestiunea concomitentă a 4 macarale de tonaj mare, pentru a monta 108 grinzi de tip VFT-WIB și BFT, cât și structura metalică la sistemul VTR de ca 1.300 t, în urmatoarele 49 de zile”, a declarat Cosmin Catalan, inginerul în a carui responsabilitate este elaborarea graficului de lucrări, începând din faza de ofertare, până la finalizarea proiectului.
Guido Retter, directorul firmei, a precizat pentru ziarul ”Unirea” că începând cu 26 septembrie a.c va fi prezent la Viena, la Conferința Internațională a Podurilor Dunărene, unde va prezenta modul în care a fost implementat pentru prima data într-un șantier, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, acest sistem de grinzi :
”Dacă în urmă cu 3 ani de zile, echipele SSF Munchen, SSF Timișoara și Retter Projectmanagement prezentau sistemele de grinzi metalice de tip VTR și sistemele de grinzi VFT WIB ca inovații în cadrul Conferinței Internaționale a Podurilor Dunărene de la Zelnita, la următoarea ediție ce va avea loc pe data de 26 septembrie 2019 la Viena și la care vom participa, vom prezenta realizarea și implementarea cu succes a acestor tehnologii.
Astfel de tehnologii realizate în România, înseamnă pentru noi NORMALITATE, în contextul colaborării inginerilor cu experientă internatională”, afirmă Guido RETTER – CEO al firmei Retter Projectmanagement.
Tot în zona Rădești erau o mulțime de camioane de la firma Marcu Company care transportau umplutură pentru terasamente, societate care s-a mutat de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, unde a lucrat la excavarea dealului de la Pârâul Iovului.
Putem afirma că dacă Aktor nu s-a prea grăbit timp de 2 ani, în ultimele luni, profitând și de vremea bună, și de numărul acceptabil al prestatorilor, implicit al utilajelor și oamenilor care sunt pe șantier, va realiza un progres bun. Totul depinde însă de… bani!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii