Rămâi conectat

Ştirea zilei

Video. Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, din nou, la ora macaralelor: Pregătiri pentru devierea DN1 la Oiejdea și ridicări de grinzi la Rădești

Publicat

în

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, din nou, la ora macaralelor: Pregătiri pentru devierea DN1 la Oiejdea și ridicări de grinzi la Rădești

Pe constructorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, după ce a “șomat” aproape 2 ani, în prag de iarnă l-a apucat hărnicia. Luna trecută, conform graficului de la CNAIR, a realizat un progres de peste 6 puncte procentuale, mai mare decât pe tot parcursul anului trecut.

Astăzi, la Oiejdea, se realizau lucrări de asflatare pentru devierea circulației de pe DN1 care va fi mutată pentru a se putea ridica grinzile la această supratraversare.

Electrica Furnizare Discount

În zona viitorului pod peste râul Mureș de la Rădești, la km 34 , firma Retter împreună cu Deme Macarale au început să ridice și să monteze grinzi, pe partea dinspre Aiud a râului. Se ridică în continuare grinzile de fier-beton, urmând ca spre finalul lunii să fie ridicate și montate cele metalice.

Contactați telefonic, reprezentanții firmei Retter au declarat pentru ziarul ”Unirea” că societata va respecta graficul de execuție pe care și l-a asumat, pe lângă grinzile ridicate astăzi, în următoarele zile for fi montate și cele metalice:

“Solicitarea managementului firmei de a respecta cu strictețe termenele din graficul de execuție, are ca rezultat ridicarea gradului de complexitate a logisticii, atât in productie, transport cât și a montajului în șantier în această fază a proiectului. Sunt lucrări în desfășurare la 6 structuri, care necesită gestiunea concomitentă a 4 macarale de tonaj mare, pentru a monta 108 grinzi de tip VFT-WIB și BFT, cât și structura metalică la sistemul VTR de ca 1.300 t, în urmatoarele 49 de zile”, a declarat Cosmin Catalan, inginerul în a carui responsabilitate este elaborarea graficului de lucrări, începând din faza de ofertare, până la finalizarea proiectului.

Guido Retter, directorul firmei, a precizat pentru ziarul ”Unirea” că începând cu 26 septembrie a.c va fi prezent la Viena, la Conferința Internațională a Podurilor Dunărene, unde va prezenta modul în care a fost implementat pentru prima data într-un șantier, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, acest sistem de grinzi :

”Dacă în urmă cu 3 ani de zile, echipele SSF Munchen, SSF Timișoara și Retter Projectmanagement prezentau sistemele de grinzi metalice de tip VTR și sistemele de grinzi VFT WIB ca inovații în cadrul Conferinței Internaționale a Podurilor Dunărene de la Zelnita, la următoarea ediție ce va avea loc pe data de 26 septembrie 2019 la Viena și la care vom participa, vom prezenta realizarea și implementarea cu succes a acestor tehnologii.

Astfel de tehnologii realizate în România, înseamnă pentru noi NORMALITATE, în contextul colaborării inginerilor cu experientă internatională”,  afirmă Guido RETTER – CEO al firmei Retter Projectmanagement.

Tot în zona Rădești erau o mulțime de camioane de la firma Marcu Company care transportau umplutură pentru terasamente, societate care s-a mutat de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, unde a lucrat la excavarea dealului de la Pârâul Iovului.

Putem afirma că dacă Aktor nu s-a prea grăbit timp de 2 ani, în ultimele luni, profitând și de vremea bună, și de numărul acceptabil al prestatorilor, implicit al utilajelor și oamenilor care sunt pe șantier, va realiza un progres bun. Totul depinde însă de… bani!

Publicitate

Ştirea zilei

Informare METEO: Ploi însemnate și vânt puternic în județul Alba, până sâmbătă dimineața

Publicat

în

Meteorologii ANM anunță că ploi însemnate, instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului vor afecta județul Alba, în special zona montană, până sâmbătă dimineața, la ora 10:00

În intervalul menționat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30…40 l/mp.

Electrica Furnizare Discount

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Citește mai mult

Ştirea zilei

O clasă ÎNTREAGĂ al unui liceu din Blaj va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID-19

Publicat

în

O nouă clasă din județul Alba va trece în sistemul online de predare, a doua în cursul acestei zile, din cauza unui elev testat pozitiv cu COVID-19.

Astfel, potrivit reprezentanților ISJ Alba, o clasă întreagă de a XII-a a Liceului Teologic Greco Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj va studia de acasă în următoarele două săptămâni, din cauza acestui caz confirmat.

Aceasta este a patra clasa în doar o singură săptămână de școală care își va desfășura orele în regim online din județul nostru, din cauza măsurilor anti-COVID.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

A murit Petrică Cercel. Cântărețul a fost dus în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

Publicat

în

A murit Petrică Cercel. Cântărețul a fost dus în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

„Oameni buni, tatăl meu are într-adevăr probleme de sănătate… mai exact virusul acesta nenorocit COVID. Dar prin rugăciunile noastre către Dumnezeu, îl va vindeca”, a scris Ionuț Cercel, fiul său, pe rețelele de socializare, atunci când Petrică Cercel a ajuns în spital în stare gravă.

Din câte se pare, artistul avea mai multe probleme de sănătate, iar infectarea cu noul coronavirus i-a fost fatală, astfel că Petrică Cercel a murit. Chiar dacă inițial a refuzat internarea, cântărețul de manele a ajuns de urgență la un spital din Capitală și a fost intubat.

„Colegul și prietenul meu Petrică Cercel este infectat cu COVID-19 și este în stare gravă la ATI. Viața lui depinde doar de bunul Dumnezu. Haideți să ne rugăm cu toții pentru el. Este un om extraordinar de bun, cu cât ne rugăm mai mulți, cu atât Domnul o să ne audă. Vă rog din inimă”, scria și Adi de la Vâlcea pe internet, înainte de Petrică Cercel să moară.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stirileprotv.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare