Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

VIDEO | A început Târgul ALBA GREEN ENERGY 2024: Expoziție de echipamente și soluții complete pentru energie verde, la Carollina Mall

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

VIDEO | A început Târgul ALBA GREEN ENERGY 2024: Expoziție de echipamente și soluții complete pentru energie verde, la Carollina Mall

Astăzi, 21 septembrie 2024, s-a deschis târgul de soluții pentru energie verde și eficiență energetică, ALBA GREEN ENERGY. Evenimentul are loc pe Esplanada Carolina Mall din Alba Iulia și este dedicat sectorului de energie, soluțiilor SMART pentru clădiri și mobilității electrice.

Citește și: 20-22 septembrie | Toamna Cugireană 2024: Paradă cu torțe și paradă populară, concerte Subcarpați, Mihail Band și Cimpoierii din Transilvania, târgul producătorilor locali și spectacol folcloric. PROGRAM

Târgul este dedicat sectorului energiei, al echipamentelor și soluțiilor complete legate de eficiența energetică, producerea energiei din surse regenerabile, soluții SMART pentru clădiri, mobilitate electrică. Scopul evenimentului este acela de a promova dezvoltarea pieței locale în acest sector adresându-se publicului larg, autorităților locale firmelor și instituțiilor.

Participanții pot afla amănunte despre cele mai noi și eficiente modele de electrocasnice, gadgeturi și jucării solare, iluminat LED, panouri fotovoltaice, sisteme pe biomasă, pompe de căldură. Pentru cei interesați de transportul sustenabil sunt expuse și automobile, biciclete și trotinete electrice.

YouTube video

În acest an, o atenție deosebită va fi acordată sistemelor de producere a energiei regenerabile mai ales în contextul lansării Programului Casa Verde Fotovoltaice. În acest sens ALEA va pune la dispoziție publicului un info-point dedicat celor care doresc consultanță gratuită în procesul de depunere a dosarelor pentru a accesa acest program național de mare interes. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea expuse autovehiculele electrice, biciclete electrice, panouri solare, pompe de căldură, centrale termice și multe alte soluții bazate pe energie regenerabilă.

Salonul Eco Inventica va aduce în prim-plan inventatori români care și-au adus contribuția în domeniul energiei, prin inovații în eficiența energetică și producerea energiei din surse regenerabile.

În cadrul evenimentului se desfășoară sâmbătă, 21 septembrie, și „Eco spectacolul grădinițelor”, începând cu ora 12.00. De la ora 14.00 se va organiza „Ora de inventică” activitate inedită de schimb de idei între tineri și inventatorii români prezenți la târg. De asemenea, duminică 22 septembrie, începând cu ora 15.00 va avea loc extragerea câștigătorilor la tombolă, unde participanții vor putea câștiga premii oferite din partea sponsorilor evenimentului.

Târgul este organizat de către Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Agenția Locală a Energiei Alba.

Partenerii Târgului includ Primăria Alba Iulia, Agenția de Dezvoltare Regională „Centru”, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Carolina Mall, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba. Sponsorii evenimentului sunt Veolia, Delex, Ford-Mecatronics, Flash Lighting Services, Sistema Smart Home Systems, Voltrelli powered by EvConnect, Alba Solar, Solaro Cleaning, Ecostone.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea