VIDEO, 13 mai 2015: Ziua Internațională a DORULUI, sărbătorită pentru prima dată în România. Ție de cine sau de ce ți-e dor?
Pe 13 mai 2015, România sărbătorește pentru prima dată Ziua Internațională a Dorului. Iniţiativa le aparţine membrilor trupei Vunk. Ei s-au gândit că România are nevoie de o astfel de zi, iar pentru că, în viziunea lor, România este o lume nu o țară, este important să facem ceva pentru a exprima dorul.
Această sărbătoare este dedicată celor cărora le e dor de casă, de oameni dragi sau lucruri din trecut.
„Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoaște acest lucru și până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinți, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm. Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, precum Halloween-ul sau Valentine’s Day, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment”, a spus Cornel Ilie, vocalistul trupei Vunk. Astfel, pe 13 mai românii pot celebra Ziua Internaţională a Dorului.
Se spune că acest cuvânt – „dor” nu poate fi tradus exact în nicio altă limbă, deși există cuvinte sau expresii asemănătoare în engleză (longing) sau portugheză (saudade). Semnificația cuvântului pentru români este puțin mai intensă decât aceste cuvinte, dar și decât intensitatea sentimentelor de acest fel trăite de străini.
În onoarea Zilei Internaționale a Dorului, cei de la Vunk au lansat și o pagină oficială de Facebook pentru această zi și un clip de 3 minute ce a devenit rapid viral în România. Inițiativei s-au alăturat deja oameni precum Andreea Esca, Dan Negru și Amalia Năstase.
Cei care vor să-și exprime dorul prin intermediul rețelelor sociale pot folosi hashtag-urile #ZiuaDorului și #Dorulmeueste.
Iniţiativa Zilei Internaţionale a Dorului aparţine Oraşului Minunilor, o mişcare socială iniţiată anul trecut de trupa Vunk.
sursa:gandul.info,bunadimineata.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor