Rămâi conectat

Politică Administrație

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea: Poliţia Locală este foarte importantă. Tocmai ne-am zbătut să le mărim norma de hrană

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a afirmat duminică, la evenimentele prilejuite de marcarea Zilei Poliţiei Române, desfăşurate în Parcul Tineretului din Capitală că ”Poliția Română reprezintă siguranţă şi securitate pentru cetăţeni”, ia Poliția Locală este foarte importantă, el amintind că s-au depus eforturi pentru mărirea normei de hrană.

Ministrul a participat, începând cu ora 12,00, la ceremonia dedicată eroilor poliţişti, la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie, amplasat în Parcul Tineretului, în faţa Palatului Naţional al Copiilor. Ulterior, ministrul pentru securitate naţională a vizitat expoziţia de tehnică din Parcul Lumea Copiilor.

„Această latură civică, pentru că prinde la copii, de mici, este un lucru foarte important pentru societatea noastră”, a spus ministrul, în timpul vizitării expoziţiei.

El a subliniat că militarii, poliţiştii şi pompierii români, toţi cei care îşi pun viaţa în pericol „sunt adevăraţi eroi”.

Ministrul Oprea consideră că Poliţia Română s-a schimbat atât ca dotare, cât şi ca mentalitate, motiv pentru care „cel mai important lucru este că suntem apreciaţi de partenerii internaţionali”.

„Tot ce înseamnă conducerea INTERPOL vine aici, la Bucureşti”, a spus ministrul, subliniind că „asta înseamnă un semn de respect pentru capacităţile, pentru eficienţa Poliţiei Române şi pentru relaţiile internaţionale”.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a menţionat că „este foarte important să ai aleşi locali, primari, preşedinţi de consilii judeţene care ajută instituţiile de forţă ale statului”.

„Poliţia Locală este foarte importantă. Tocmai ne-am zbătut ca să le mărim norma de hrană. Aveau salarii foarte mici, acum au şi ei norma de hrană la fel ca şi alţi colegi. Depinde întotdeauna de primar, cât de gospodar e primarul respectiv, câte resurse alocă. Acum oamenii sunt mai bine plătiţi. Şi e important, pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai spus Oprea, care consideră că „trebuie să existe o corelaţie între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională”.

În cuvântul rostit la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie, din debutul festivităţilor, Gabriel Oprea i-a omagiat pe toţi poliţiştii români care şi-au pierdut viaţa la datorie, adevăraţi eroi, „care merită să intre în galeria românilor curajoşi şi demni, care au făcut cinste ţării”.

„Fiecare război, dragi colegi, are eroii săi, iar în războiul continuu cu criminalitatea poliţiştii români plătesc cu propria viaţă preţul liniştii şi siguranţei românilor. Aceşti oameni dedicaţi ţării şi românilor merită recunoştinţa noastră, a tuturor”, a accentuat ministrul.

Cu acest prilej, el a urat tradiţionalul „La Mulţi Ani!” tuturor poliţiştilor români care miercuri, de Ziua Bunei Vestiri, îşi sărbătoresc ziua.

Ministrul pentru securitate naţională a depus apoi o coroană de flori la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie.

Au mai fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Sectorului IV şi a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din cadrul MAI şi a Asociaţiei Veteranilor de Război.

La eveniment a fost prezent primarul Sectorului IV, Cristian Popescu-Piedone.

Ziua Poliţiei se sărbătoreşte din 2002 pe 25 martie.

În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliţie) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului şi pe alta însemnele Poliţiei. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia şi s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea Poliţiei. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 şi readus în actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a găsit în arhive un document ce atestă preluarea steagului la 25 martie 1822.

Înainte de 2002, începând cu 1996, Ziua Poliţiei s-a aniversat pe 8 iulie, pentru că pe 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament Legea privind reorganizarea poliţiei generale a Statului, prima lege modernă de organizare a Poliţiei Române.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ilie Bolojan vrea să concedieze circa 24% din angajaţii de la Senat. Sindicatele susțin că „o astfel de acţiune în forţă, este extrem de îngrijorătoare şi nebenefică atât pentru funcţionarea instituţiei cât şi pentru angajaţi şi familiile lor”

Bera Larisa

Publicat

în

Ilie Bolojan vrea să concedieze circa 24% din angajaţii de la Senat. Sindicatele susțin că „o astfel de acţiune în forţă, este extrem de îngrijorătoare şi nebenefică atât pentru funcţionarea instituţiei cât şi pentru angajaţi şi familiile lor” Reforma președintele Senatului, Ilie Bolojan constă în tăierea cheltuielilor și respect pentru contribuabili. Pentru a susține aceste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea