VEZI: Ce echipamente achiziționează CJ Alba pentru gestionarea siturilor naturale din Munții Sebeșului
Binocluri profesionale, Palmtop cu GPS, Laptop pentru achiziție date în teren dar și un autoturism 4×4 – sunt doar câteva exemple de pe lista echipamentelor pe care Consiliul Județean Alba le va achiziționa în cadrul proiectului „Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa şi ROSPA0043 Frumoasa”, finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene.
CJ a lansat recent licitația de achiziție a echipamentelor pentru care s-au alocat fonduri de aproximativ 48.000 de euro (215.927 de lei). Lista mai cuprinde licențe software; camere foto digitale profesionale, obiective foto pentru unghiuri largi, teleobiective foto pentru focalizarea asupra elementelor îndepărtate, obiective pentru imagini macro, plotter, seturi de echipamente pentru agenți de teren, bocanci vară/iarnă, PC all in one, Laptop+software, multifuncțională și accesorii rețea.
De asemenea, printr-o licitație lansată în data de 4 septembrie a.c. se dorește achiziționarea unui autoturism 4×4 pentru care s-au alocat alți 28.000 de euro.
Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat anul acesta, la începutul lunii mai, de către Georgeta Găină – director – Organismul Intermediar POS Mediu Sibiu, reprezentantul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Ion Dumitrel – preşedinte – Consiliul Judeţean Alba, beneficiar al proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 13.221.559 de lei (3.139.916 euro), din care: contribuţia financiară comunitară: 8.658.967 de lei (2.056.371 de euro), bugetul de stat: 2.164.742 de lei (514.093 de euro), TVA aferent valorii eligibile a proiectului: 2.285.450 de lei (542.759 de euro) iar contribuţia Consiliului Judeţean Alba: 12.400 de lei (26.693 de euro).
Prin proiect se propune realizarea planului de management integrat pentru siturile ROSCI0085 Frumoasa şi ROSPA0043 Frumoasa, cu accent pe măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile şi habitatele de importanţă comunitară aflate pe suprafaţa acestora. Suprafaţa totală a ariilor vizate de proiect este de 137.115 ha, localizată în raza teritorială a judeţelor: Alba, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea.
Se prevede realizarea de studii preliminare pentru cunoaşterea detaliată a distribuţiei şi stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes comunitar pentru care au fost declarate siturile Natura 2000.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan