Vești bune din partea companiei Pfizer: „Avem 15 vaccinuri anticancerigene supuse testării clinice”
Vești bune din partea companiei Pfizer: „Avem 15 vaccinuri anticancerigene supuse testării clinice”
Ugur Sahin și Ozlem Tureci sunt doi soți imuno-oncologi, co-fondatori ai BionTech, compania care a dezvoltat vaccinul împotriva COVID-19 pentru Pfizer. Aceștia au studiat potențianul ARN-ului de a pune în mișcare sistemul imunitar în lupta împotriva cancerului și a altor boli grave, precum malarie ori HIV.
Progresele ştiinţifice importante ale acestei perechi sunt acum relatate într-o carte intitulată „Vaccinul care a schimbat lumea”, scrisă împreună cu jurnalistul Joe Miller, potrivit Mediafax.
Turcii crează speranţe lumii cu un anunţ uriaş: „Avem 15 vaccinuri anticancerigene supuse testării clinice, cel mai avansat fiind cel împotriva melanomului”.
În următorii 5 ani, cei doi soţi plănuiesc „să aducă pe piaţă unele dintre ele şi, de asemenea, să aducă alte vaccinuri noi într-un stadiu avansat de dezvoltare clinică”.
Sahin şi Türeci şi-au început cercetările importante în anii 1990, cu studii menite să întărească sistemul imunitar împotriva cancerului prin ARN mesager. Prin urmare, acelaşi principiu folosit pentru a dezvolta vaccinul anticoronavirus.
„ARN mesager – a explicat Ugur Sahin – este cea mai veche formă de programare construită de natură, deoarece transmite celulelor instrucţiunile de producere a proteinelor. Am înţeles imediat potenţialul enorm care exista în furnizarea de informaţii direct celulelor imune, codificându-le în ARN mesager. Şi apoi lasă sistemul imunitar să facă ceea ce face cel mai bine: să ne protejeze corpul de ameninţări”.
Pentru soţia sa, Özlem Türeci, pandemia a fost doar botezul focului pentru utilizarea tehnologiei ARM mesager. „Următorii cinci până la zece ani – a spus omul de ştiinţă – ar putea duce la o schimbare de paradigmă în multe dintre vaccinurile existente”.
Există, de asemenea, multe alte boli pe care soţii intenţionează să le abordeze pe termen scurt prin metoda lor clinică. Este vorba despre malarie şi tuberculoză, dar şi HIV.
„ARN mesager ne permite să reprogramăm sistemul imunitar nu doar pentru a-l stimula, ci şi pentru a-l calma – explică ei – iar acest lucru va fi preţios pentru tratamentul bolilor autoimune în care daunele sunt făcute de un sistem imunitar hiper-reactiv – şi în medicina regenerativă”.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Campanie de rechemare în service a aproape 100.000 de autovehicule, derulată de RAR, pentru probleme tehnice
Campanie de rechemare în service a aproape 100.000 de autovehicule, derulată de RAR, pentru probleme tehnice Registrul Auto Român derulează o campanie de rechemare în service a 26 de mărci de autovehicule fabricate în perioada 1998-2019, care au probleme tehnice. Oficialii RAR atrag atenția că aceste probleme tehnice vor avea un impact major asupra sistemelor […]
Lista prețurilor care cresc de la 1 iulie. Energia, RCA, carburanți și rovinieta vor fi mai scumpe începând de AZI, 1 iulie 2025
Lista prețurilor care cresc de la 1 iulie. Energia, RCA, carburanți și rovinieta vor fi mai scumpe începând de AZI, 1 iulie 2025 Prima zi a lunii iulie vine cu o serie de creșteri de prețuri care vor fi resimțite direct în bugetele familiilor. Odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat, […]
O parte dintre angajații care beneficiază de vouchere de vacanță pot pierde DEFINITIV tichetele, deşi au plătit impozit pentru ele
O parte dintre angajații care beneficiază de vouchere de vacanță pot pierde DEFINITIV tichetele, deşi au plătit impozit pentru ele Mii de români beneficiază de vouchere de vacanță de la locul de muncă, însă din diferite motive unii nu reușesc să le folosească până le expiră valabilitatea. Vestea bună este că cele nefolosite pot fi […]