Rămâi conectat

Actualitate

Veste bună pentru petrecăreți! Băuturile alcoolice se ieftinesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noul Cod fiscal prevede o scădere cu 30% a accizelor aplicate alcoolului etilic, folosit la toate băuturile tari, urmând ca băuturile alcoolice să se ieftinească din 2016, scrie Digi24. 

bauturi alcooliceNoul Cod fiscal prevede că noua acciză pentru alcoolul etilic este de 3.307 lei pe hectolitru, în condiţiile în care, în codul actual, aceasta este cu peste 1.400 de lei mai mare.

Este vorba despre o scădere de 30 de procente la băuturile tari. Cu siguranţă, această scădere se va simţi şi în preţul final, cel de la raft.

În primele nouă luni ale acestui an, consumul de băuturi tari a scăzut cu 36%, iar asta pentru că acciza actuală a fost calculată la un curs artificial de 4,74 de lei pentru un euro.

Este o piaţă importantă, de două miliarde de lei.

„Va fi o ieftinire de aproximativ 15%-20%, ceea ce va face consumatorul român să se îndrepte şi către aceste băuturi. O sticlă de vodcă de 30 de lei ar trebui să scadă la 24-25 de lei”, a spus Romulus Dascălu, preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Industria Alcoolului.

“E o măsură pe care am cerut-o. Noi am cerut chiar o reducere mai mare, comparabilă cu cea a Bulgariei, de exemplu. În prezent, acciza este egală cu cea din Luxemburg, unde puterea de cumpărare este de cinci ori mai mare. (…) 90% este evaziunea fiscală în România. Mă refer la alcool la negru, ţuică, pălincă, care nu sunt accizate, adică nu se plăteşte nicio taxă”, a mai spus Romulus Dascălu.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea