Rămâi conectat

Actualitate

Vasile Voicu Bora: Vrei ca la alegerile locale să decidă doar politicienii?

Publicat

în

Ce trebuie făcut? Ce vreau să fac!

În domeniul economic
– Crearea în aparatul executiv al Primăriei a unui Birou de dezvoltare economică competent, activ, cu activitate şi rapoarte lunare de eficienţă dovedită, subordonat Consiliului Local Alba Iulia;
– Sprijin în realizarea în comunitate a cel puţin 2 proiecte în regim Parteneriat Public Privat, cu valori de minim 10 mil. euro şi peste 100 angajaţi, din surse de finanţare POSCCE – investiţii mari;
– Identificarea şi atragerea cel puţin a unei investiţii majore cu capital străin, cu valoare de peste 50 mil euro şi peste 200 de angajaţi, prin:
promovarea surselor de cofinanţare cu ajutor public nerambursabil,
– Ajutor de stat pentru dezvoltare economică durabilă HG 1680/2008,
– Schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regională,
– Ordin 287/2008; Ordin 1878/2010.
– Sprijin în dezvoltarea de afaceri şi IMM-uri-prin planuri de afaceri conforme, PNDR, POR, POSCCE, MINISTERUL MEDIULUI ŞI PĂDURILOR;
– Promovarea zonei de dezvoltare economică a municipiului;
– Identificarea potenţialului economic al zonei şi promovarea acestuia, ca de exemplu:
– active şi spaţii comerciale /industriale libere, pretabile spre valorificare,
– terenuri cu potenţial de dezvoltare urbană şi extraurbană,
– forţa de muncă şi posibilităţi de formare a acesteia.

Transparenţă decizională
– Transparenţa actului administrativ:
Iniţierea unui proiect de hotărâre privind starea aparatului administrativ local executiv şi a legalităţii actelor emise în perioada 2004-2012, prin care să se evalueze:
lStarea juridică: verificarea contractelor atribuite, proceduri şi acte adiţionale subsecvente, inclusiv corecţii financiare, dacă este cazul, reglementarea participaţiilor şi asocierilor Consiliului Local Alba Iulia cu diferite organisme de drept privat, Mall Alba, Asociaţia “Fotbal Club Unirea 1924”, Grup Corint, etc, statutul administrării Ansamblului Turistic Cetate, situaţia retrocedărilor conform L18/1990 şi L10/2001;
lStarea economico – financiară a UAT-Municipiul Alba Iulia: contracte de împrumut şi grad de îndatorare, rate scadente la obligaţiuni municipale, realizarea bugetelor anuale în raport cu proiecţiile financiare estimate, realizarea veniturilor programate din surse de închirieri, concesiuni, asocieri, redevenţe, etc., acordarea de sporuri necuvenite sau neprevăzute de legislaţia în vigoare;
lSituaţia organizatorică – resurse umane: Eficienţa organigramei de personal, încadrarea pe posturi, restructurare personal.
– Inventarierea exactă şi totală a patrimoniului public şi privat al municipiului;
– Limitarea cheltuielilor de achiziţie logistică, protocol şi călătorii externe nejustificate;
– Înfiinţarea de birouri primariale în zone suburbane ale municipiului (Bărăbanţ, Miceşti, Pâclişa, Oarda);
– Implementarea unui management profesionist în conducerea municipalităţii, prin aplicarea conceptului de City manager;
City managerul este persoană responsabilă pentru controlul tuturor operaţiunilor administrative derulate de unitatea teritorială, în speţă Municipiul Alba Iulia şi pentru implementarea hotărârilor adoptate de Consiliul Local. Managerul este subordonat Consiliului Local, în temeiul unui contract de management, pe baza unor criterii strict definite, în care sunt evidenţiate atribuţiile, obiectivele de performanţă, drepturile şi obligaţiile;
Atribuţiile şi responsabilităţile City managerului sunt:
– supravegherea zilnică a departamentelor şi direcţiilor primăriei şi a conducătorilor acestora;
– pregătirea proiectelor bugetelor anuale, acordarea de consultanţă pertinentă în diferite probleme de interes pentru consiliu, întâlnirea cu cetăţenii sau grupuri organizate ale acestora pentru o mai bună înţelegere a problemelor care îi preocupă, asigurarea unui leadearship care să încurajeze performanţe mai ridicate ale lucrătorilor/funcţionarilor municipalităţii.

Electrica Furnizare Discount

Candidat Independent
Vasile Voicu Bora
Consiliul Local Alba Iulia
E-mail : [email protected]
www.paemalba.ro  / campanie-administrate-locala-voicu-bora

Independent politic.Dependent de Alba Iulia

Publicitate

Actualitate

O treime dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul primit. Jumătate nu au curajul să ceară măriri salariale. STUDIU

Publicat

în

O treime dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul primit. Jumătate nu au curajul să ceară măriri salariale. STUDIU

Aproximativ 32% dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul pe care îl primesc. Mai mult, jumătate dintre angajaţi încă nu au curajul să ceară măriri salariale (49%). Cu toate acestea, studiul Hays România arată că rata de succes a solicitării unei măriri salariale este de 25%, ceea ce înseamnă că angajatorii conştientizează importanţa retenţiei angajaţilor şi impactul pe care îl poate avea asupra continuităţii afacerii.

În ceea ce priveşte viitorul, studiul citat arată o discrepanţă între aşteptările angajaţilor şi planurile angajatorilor. Deşi ambele categorii se aşteaptă la aproximativ acelaşi procent de creştere a salariilor la următoarea revizuire (3% – 6%), valoarea măririlor este sub nivelul aşteptărilor angajaţilor. Angajaţii consideră că performanţa lor individuală nu este apreciată şi ar trebui să fie plătiţi mai mult pentru eforturile lor – 43% dintre angajaţi consideră că creşterea lor ar trebui să fie de aproximativ 11% – 20%.

În acest an au avut loc schimbări majore pe piaţa muncii. Dacă la începutul anului scepticismul domina în cazul investitorilor, multe procese de angajare erau suspendate, iar angajaţii erau reticienţi cu privire la schimbarea locului de muncă, lucrurile s-au schimbat radical în a doua jumătate a anului, cred reprezentanţii Hays România.

Electrica Furnizare Discount

”În România, ca în multe alte locaţii din întreaga lume, angajatorii şi angajaţii compensează acum timpul petrecut în aşteptare, timp care a fost marcat de reticenţă în angajări masive în cazul companiilor şi reticienţă în schimbarea locului de muncă, în cazul angajaţilor. Marea majoritate a profesioniştilor chestionaţi (88%) se declară acum deschişi să ia în considerare noi oportunităţi de angajare (procentajul incluzând atât candidaţii activi, cât şi pasivi), alimentat de un apetit neîmplinit pentru majorări salariale. Mai mult, nouă din zece angajatori chestionaţi au declarat că angajează în acest moment, iar mai mult de jumătate dintre aceştia se aşteaptă ca volumul de angajări să crească în anul următor”, afirmă Timur Makhmutov, director general al Hays România.

În 2021, abilităţile tehnice, operaţionale şi manageriale sunt cele mai căutate, dar sunt şi cele mai dificil de găsit pe piaţă, alături de competenţele IT. Comparativ cu anul precedent, există modificări majore: abilităţile operaţionale sunt mai căutate acum, iar abilităţile de vânzare sunt critice în anumite domenii. Dacă anul trecut găsirea persoanelor cu o atitudine corectă şi abilităţi manageriale avansate a fost o provocare pentru angajatori, abilităţile operaţionale şi de vânzări sunt mult mai dificil de găsit pe o piaţă în care procesele de automatizare şi comerţul electronic sunt în plină expansiune.

Competenţele cele mai dorite de angajatori sunt: munca în echipă, adaptabilitatea, rezolvarea problemelor, comunicarea şi o mentalitate orientată spre creştere şi dezvoltare.

În ceea ce priveşte modul de lucru, angajatorii şi angajaţii sunt de acord: ambii preferă un model de lucru hibrid de acum înainte. Angajaţii au declarat că munca de acasă a condus la o productivitate mai mare (53%) sau nu a afectat nivelul acesteia (32%). Pentru ei, divizarea optimă între munca de acasă şi cea de la birou este de două zile la birou şi trei zile de acasă. În ceea ce priveşte cea mai bună structură de lucru hibridă, angajatorii favorizează săptămâna de lucru „3-2-2” – trei zile de la birou, două zile de la distanţă şi două zile libere.

Studiul Hays România are la bază un eşantion de 350 de angajaţi şi angajatori, iar datele au fost obţinute ca urmare a proceselor de recrutare desfăşurate de Hays România în 2021 şi opiniile experţilor din industrie.

Sursa: mediafax.ro

Citește mai mult

Actualitate

Nelu Tătaru: „Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea”

Publicat

în

Nelu Tătaru: „Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a declarat în cursul zilei de miercuri faptul că valul patru al pandemiei „ne-a determinat să ne trezim” și să observăm realitatea dură. Fostul ministru consideră că nu este nevoie de populism în astfel de momente, portofoliul de la Sănătate având nevoie de un profesionist, „nu doar de un politician”.

”Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Electrica Furnizare Discount

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că ”acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate”.

”Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru.

Acesta consideră că, în acest moment avem instrumente de care să ne folosim, dar trebuie să apelăm la ele: vaccin, mască de protecţie, distanţare socială, dezinfectant.

Nelu Tătaru face apel la toţi cei care nu se simt bine să contacteze medicul de familie şi să ia împreună cu acesta decizia corectă.

”Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta consideră că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist.

”Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru.

Discuţia vine în contextul în care ministrul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Publicat

în

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Un consilier superior în Parlamentul European a declarat faptul că impunerea certificatului verde pentru accesul în foarte multe locații ar constitui o infracțiune.

Marius Tudor, consilier superior în Parlamentul European, spune că, la nivelul Uniunii Europene, “certificatul verde NU a fost adoptat pentru condiționarea/limitarea accesului în instituții publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc.”.

Electrica Furnizare Discount

Acest cerificat vizează doar “facilitarea liberei circulații în spațiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esențiale, cum ar fi transportul de medicamente”, explică oficialul european, care mai precizeză că Statul Român “comite o infracțiune și încalcă regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 Iunie 2021 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID – 19 (certificatul verde) pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei”.

Oficialul european dezvăluie și adevărata strategie de protecție a populației, pe care trebuiau s-o adopte incompetenții care ne conduc:

“Cred că toți trebuie să ne testăm periodic, vaccinați și nevaccinați, pe banii statului, căci slavă Domnului, am fi avut și încă mai avem cu ce achiziționa teste gratuite dacă oamenii politici scapă odată de furie și instalează un guvern funcțional care să ceară, prin Ministerul Sănătății, bani europeni pentru teste gratuite și să aducă tratament în țară. (…)

Sunt convins că România putea să facă și poate face mai mult și mai bine pentru cetățenii săi și pentru sănătatea publică, dacă alege calea corectă.

De exemplu, lași în mall un vaccinat care prezintă un certificat verde, dar pe care nu îl testezi și care ar fi pozitiv. În consecință supui riscului de infectare alte câteva sute de persoane aflate în mall, fie ele chiar vaccinate.

Soluția trebuie să includă și TESTAREA, nu doar vaccinarea, pentru că încă există milioane de români care nu pot sau nu vor să se vaccineze. Cu ei ce facem? De ei nu avem grijă?”.

Sursa: turdanews.net

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare