Rămâi conectat

Actualitate

Val de tentative de fraudă online: Sfaturi pentru a nu cădea în capcană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Val de tentative de fraudă online: Sfaturi pentru a nu cădea în capcană

Un nou val de tentative de fraudă folosind pagini de Facebook compromise de atacatori lovește mediul online. Paginile sunt utilizate în propagarea de postări sponsorizate, care promovează tentative de fraudă cu investiții false.

În multe cazuri, infractorii cibernetici se folosesc de imaginea ROMGAZ pentru a oferi un nivel de încredere ‘ofertei’.

Specialiştii de la DNSC – Directoratul Național de Securitate Cibernetică recomandă să raportaţi astfel de reclame pentru fraudă (SCAM) către rețeaua socială, scrie dcbusiness.ro

Aceste reclame plătite îndeamnă utilizatorii să dea click pe un link care redirecționează către un articol fals ce folosește imaginea Digi24 și trimite utilizatorii să introducă date sensibile pe pagini de phishing, sub pretextul unor investiții cu profit uriaș în termen foarte scurt. Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

De obicei, pentru a fi mai convingători, infractorii din online se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație, instituții de presă ori a unor persoane publice cu notorietate în România. Este lesne însă de constatat că e vorba despre o înşelători atunci când verificaţi adresa site-ului către care sunteţi redirecţionat. În plus, textul este plin de greşeli gramaticale – un alt semnal de alarmă.

Sfaturi pentru a nu cădea în capcană

  • Analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
  • Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
  • Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
  • Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
  • În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
  • Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC ([email protected] sau 1911).

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea în IULIE 2024: Săptămâni de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea în IULIE 2024: Săptămâni de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Luna iulie 2024 aduce temperaturi extreme, furtuni puternice, ploi torențiale și vijelii în România. Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 1- 29 iulie 2024. Potrivit meteorologilor, în intervalul de prognoză, temperaturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea