Val de aer polar în România: Meteorologii anunță vânt puternic, ploi și chiar ninsori
Val de aer polar în România: Meteorologii anunță vânt puternic, ploi și chiar ninsori
Temperaturile reci nu vor dispărea, în totalitate, în această primăvară. Meteorologii au transmis un avertisment cu privire la un val de aer polar care cuprinde Europa. Mai multe alerte meteo de cod galben și portocaliu de vânt au fost emise de către aceștia.
Vremea sa va răci
Vremea se va răci, iar vântul va juca un rol important, însă negativ, în cazul temperaturilor mai scăzute. Potrivit meteorologilor, în unele zone vântul va sufla cu putere, iar cantități mari de apă și chiar ninsori se preconizează. În Germania și pe coasta Poloniei, meteorologii au emis un cod roșu de vânt.
În țara noastră, valul de aer polar care va acoperi Europa se va resimți începând de duminică. Va fi cu aproximativ 10 grade mai frig, în funcție de zonă. În cursul zilei de sâmbătă, specialiștii au spus că vor fi 26 de grade Celsius în București, însă duminică, a doua zi, temperaturile vor scădea spre 10 grade Celsius.
Vântul puternic va fi resimțit mai ales în zonele montane, în centrul și în jumătatea estică a țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic, până la ora 14:00. Aceasta este valabilă pentru județele Suceava, Neamț și Alba.
Meteo ANM pentru perioada 9 – 10 aprilie 2022
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar temperaturile variază foarte mult în funcție de zonă. În nord-vestul țării, temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius, însă în sud și estul țării, acestea vor atinge și 20 de grade Celsius. De asemenea, sunt așteptate și precipitații.
Sâmbătă temperaturile vor mai crește, ANM anunțând o minimă de peste 10 grade Celsius în majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana Maramureș și Transilvania, vor fi în jur de 10-14 grade Celsius, iar pe crestele montane maxim 7-8 grade.
Pe de cealaltă parte, în Moldova și Oltenia, maximele termice vor urca până la 22 de grade Celsius, chiar și 25 de grade Celsius în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogei. În cursul zilei de duminică, temperaturile nu vor coborî sub 10 grade C.
Cu toate acestea, în nordul Moldovei, Maramureș, Transilvania și estul Banatului si Crișanei, în zonele montane, cu greu se vor atinge temperaturi de 10 grade, iar maximele negative vor fi chiar și de -1 sau -2 grade Celsius.
În restul Moldovei, Banatului, Crișanei și Olteniei, temperaturile nu vor trece de 11-13 grade C. În Muntenia și Dobrogea va fi mai cald, iar maximele ar putea ajunge chiar și la 20 de grade Celsius.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan