Vaccinarea obligatorie: ONU spune că vaccinarea forțată nu va fi acceptabilă NICIODATĂ
Vaccinarea obligatorie: ONU spune că vaccinarea forțată nu va fi acceptabilă NICIODATĂ
Michelle Bachelet, înaltul comisar al ONU pentru Drepturile Omului, susţine că procesul de vaccinare trebuie să respecte drepturile omului, iar vaccinarea forţată nu este o cale acceptabilă.
„În niciun caz oamenii nu trebuie să fie vaccinaţi cu forţa, chiar dacă refuzul unei persoane de a se supune unei vaccinări obligatorii poate avea consecinţe legale, de exemplu o amendă”, a fost mesajul transmis de Michelle Bachelet, prin intermediul unei mesaj video, potrivit AFP. Reacţia ONU vine la scurt timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis un mesaj similar. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat marţi, 7 decembrie, că guvernele ar trebui să folosească vaccinarea obligatorie ca „ultima armă”, după ce toate celelale soluţii au fost încercate.
„Vaccinarea obligatorie este o soluţie de ultimă instanţă absolută şi se aplică numai atunci când au fost epuizate toate celelalte opţiuni fezabile pentru a îmbunătăţi rata de vaccinare”, a declarat Hans Kluge, conform Politico.
Austria, prima ţară care vrea să impună vaccinarea obligatorie
Reacţiile celor două organisme internaţionale vin în contextul în care Austria a anunţat că va impune vaccinarea obligatorie începând cu luna februarie a anului viitor. De asemenea, noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a lăsat de înţeles că un asemenea plan ar putea fi implementat şi în Germania.
Tonul în acest sens a fost dat de Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, care a declarat că este „oportună o discuţie” privind o eventuală obligativitatea a vaccinării. Trebuie spus şi că o asemenea decizie nu se ia la nivelul Uniunii Europene, ci fiecare guvern în parte are libertatea de a alege strategia proprie de vaccinare.
Totuşi, Hans Kluge a avertizat că vaccinarea în sine şi cu atât mai mult vaccinarea obligatorie nu trebuie folosită că o măsură de a creşte inegalităţile sociale în ceea ce priveşte accesul oamenilor la servicii de sănătate sau sociale.
Sursa: observatornews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Premiul pentru tinerii antreprenori europeni 2025: Apelul pentru depunerea candidaturilor, lansat. Finaliștii primesc îndrumare personalizată în valoare de 20.000 de euro
Premiul pentru tinerii antreprenori europeni 2025: Apelul pentru depunerea candidaturilor, lansat. Finaliștii primesc îndrumare personalizată în valoare de 20.000 de euro Comisia Europeană a lansat luni, 20 ianuarie 2025, apelul la candidaturi pentru Premiul pentru tinerii antreprenori europeni, care are ca scop să promoveze inițiativele inovatoare ale tinerilor din întreaga Europă. Citește și: Interes crescut […]