Rămâi conectat

Curier Județean

Vacanța pe un vas de croazieră: Documentele necesare pentru o călătorie reușită

Bera Larisa

Publicat

în

Vacanța pe un vas de croazieră: Documentele necesare pentru o călătorie reușită

Croazierele pe mările și oceanele lumii sunt din nou la modă. Așa se face că mulți români aleg să-și petreacă, pe mare, concediul. Dar, dacă vrei să pleci într-o astfel de vacanță, este bine să știi ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră.

Citește și: Urmează o nouă MINIVACANȚĂ de patru zile pentru români: Câte zile libere mai sunt în 2024

Îmbarcarea pe un vas de croazieră nu seamănă cu îmbarcarea într-un autobuz de oraș sau cu urcarea în metrou.

Deoarece croazierele implică călătorii internaționale, nu ți se va permite să navighezi dacă nu ai toate documentele de croazieră și actele de identitate corespunzătoare. Aceasta înseamnă că vei dori să știi exact ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră.

Odată ce ai această listă, verific-o de două și trei ori pentru a te asigura că nu ai uitat nimic. Procesul de check-in poate fi intimidant dacă nu ai mai trecut prin el înainte. S-ar putea să te întrebi ce sunt, mai exact, documentele de croazieră, de care ai nevoie și cum le obții.

Pentru majoritatea croazierelor, veți avea nevoie de o carte de identitate valabilă cel puțin șase luni de la data încheierii croazierei, un pașaport valabil, asigurarea de călătorie, precum și vizele necesare.

În funcție de destinațiile pe care le vizitează croaziera, este posibil să ți se ceară să obții vize sau alte documente care-ți permit să intri și să rămâi într-o anumită țară sau regiune. În calitate de pasager, este responsabilitatea ta să știi când trebuie să soliciți o viză, cât vă va costa și cât timp trebuie să acorzi pentru procesare.

Uneori, compania de croazieră se va ocupa de obținerea vizei în numele pasagerilor și va acoperi orice taxe asociate. Este recomandat să consulți site-urile oficiale ale țărilor de pe itinerariul croazierei pentru a vedea ce este necesar și contactează direct compania de croazieră pentru a întreba dacă se poate ocupa de solicitarea vizei pentru tine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Radu Valahu își testează forța la Truck Tuning Art 2024: Record mondial și provocări extreme la cel mai mare eveniment al camioanelor tunate

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Radu Valahu își testează forța la Truck Tuning Art 2024: Record mondial și provocări extreme la cel mai mare eveniment al camioanelor tunate Radu Valahu, cunoscutul sportiv de forță și artist al skandenbergului, va fi vedeta uneia dintre cele mai așteptate atracții ale Truck Tuning Art 2024, care se desfășoară la Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea