Vacanță de Paște 2023: Cozi kilometrice în vămile din România. Șoferii, nevoiți să aștepe peste o oră
Vacanță de Paște 2023: Cozi kilometrice în vămile din România. Șoferii, nevoiți să aștepe peste o oră
Mai sunt doar două zile până la Sărbătorile Pascale, iar cei mai mulți români preferă să petrească Paștele departe de casă, acest fapt aducând o mare aglomerație în vămi, la principalele ieșiri din țară.
În cursul dimineții de vineri, timpul de așteptare pentru a ieși din România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II era de 80 de minute. Pe de altă parte, la Vama Veche, pe sensul ieșirii din țară, timpul de așteptare era de aproximativ 60 de minute.
Ca să fluidizeze traficul, polițiștii de frontieră din vama Nădlac II au deschis cinci benzi de control spre Ungaria.
Fie că merg să viziteze capitale europene, Budapesta,Viena ori Praga, fie că merg la rudele stabilite în strainătate, românii spun că preferă să petreacă Paștele departe de casă.
Costul unui pachet mediu pentru o vacanță peste hotare poate ajunge chiar și la 800 de euro de persoană în cazul circuitelor. În acest an, românii au optat pentru destinații precum: Iran, Liban sau Maroc.
Românii care aleg să părăsească țara prin vămile Giurgiu, Negru Vodă, Petea, Sculeni, trebuie să știe că au de așteptat ma bine de 40 de minute. În cazul celorlalte puncte de trecere a frontierei, timpul de așteptare este de 10 minute.
Camioanele așteaptă în vămi și peste șase ore
La Vama Isaccea, camioanele, au așteptat chiar și 400 de minute pe sensul de ieșire din țară. La Siret s-a așteptat circa 300 de minute, iar la Giurgiu, aproximatv 90 de minute.
Cei care părăsesc chiar în acest momente teritoriul României, trebuie să știe că situația din vămi, în timp real, se regăsește prin intermediul aplicației online a Poliției de Frontieră.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]