Uzina Mecanică Cugir mizează pe 50 de milioane de lei profit, iar contractele în derulare asigură comenzi până în 2020
Uzina Mecanică Cugir, producătoare de muniție și armament, filială a Companiei Naționale ROMARM, înregistrează un profit de 35 de milioane de lei în primele nouă luni, iar la sfârșitul anului mizează pe un profit de peste 50 de milioane de lei. Contractele în derulare asigură comenzi și un loc de muncă celor 1.000 de angajați până în anul 2020.
Directorul general al Uzinei Mecanice (UM) Cugir, Mircea Trifan, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că activitatea economică a societății a trecut de la pierderi la profit, iar rata profitului este constant crescătoare în ultimii trei ani.
”Cifra de afaceri în 2017 a crescut față de 2015 cu 15% și față de 2016 cu 6,6%, rata profitului brut din cifra de afaceri este de 28 – 29%. Nu vrem să trecem peste faptul că în relație cu rezultatele financiare pozitive a crescut câștigul mediu lunar per salariat față de anul 2016 de la 2.234 lei la 2.688 lei, ceea ce reprezintă o creștere de peste 20%”, a mai declarat Mircea Trifan.
În primele nouă luni din acest an, Uzina Mecanică Cugir are un profit de 35 de milioane de lei și mizează că va ajunge la peste 50 de milioane de lei, la sfârșitul lui 2017.
Întrebat care este politica de investiție a uzinei, Mircea Trifan a răspuns: ”Trebuie să privim cu mare atenție și răspundere spre viitorul apropiat, foarte apropiat chiar, al uzinei, anii 2020 și următorii. Chiar dacă numărul contractelor pe care le derulăm la export asigură unității comenzi pentru ocuparea forței de muncă până în anul 2020, nu putem neglija preocuparea încheierii și a altor contracte pentru anii următori. Buna execuție a contractelor actuale este o condiție pentru păstrarea clienților externi transformându-i în clienți permanenți. Acesta este un deziderat pentru care milităm și pe care dorim să-l atingem în această perspectivă. Condiția majoră pentru a rămâne în piață este ca pe lângă calitatea corespunzătoare a produselor exportate, acestea să fie la prețuri competitive”, a spus Mircea Trifan.
De asemenea, potrivit directorului UM Cugir, prețul de vânzare a produselor depinde de importul de materii și materiale pe care industria românească nu le mai produce, o parte fiind importate.
”Problema producerii de produse de tehnică militară în condiții concurențiale și în condițiile necesare strategiei de apărare implică în cel mai mare grad și multă responsabilitate. Reducerea importurilor materiale pentru aceste produse este o problemă majoră ce nu depinde de noi ca unitate productivă. Pentru ceea ce suntem dotați tehnic privind produsele militare suntem capabili să producem conform nevoilor de apărare.
Creșterea gradului de înzestrare tehnică a forței de muncă a fost și este o problemă căreia unitatea i-a acordat atenția cuvenită. Avem în atenție și acordăm o mare importanță, pentru viitorul imediat, valorificării liniei de fabricație de muniție de infanterie tip NATO aflată în dotare. Pentru ca aceasta să fie utilizată eficient producând la prețuri concurențiale este necesară achiziționarea unor utilaje care să înlocuiască munca manuală a unor operații pentru care la vremea achiziției acesteia, s-a renunțat, după părerea noastră nejustificat.
Precizăm că în ansamblul său programul investițional este canalizat pe două direcții și anume: retehnologizarea și modernizarea fluxurilor de fabricație, respectiv asigurarea condițiilor optime de muncă prin reabilitarea halelor de producție. În acest sens am cheltuit peste 8 milioane de lei în ultimii ani și ne propunem să continuăm într-un trend ascendent. Aceasta ne obligă însă, să avem în vedere asigurarea forței de muncă de înaltă calificare, precum: muncitori, maiștri, ingineri și mai ales proiectanți S.D.V. și tehnologi”, potrivit lui Trifan.
În prezent, la Uzina Mecanică Cugir, producătoare de muniție și armament, filială a Companiei Naționale ROMARM, lucrează circa 1.000 de angajați.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA Călin Hartzos este unul dintre cei mai valoroși absolvenți ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Băiatul, șef al Promoției 2024 – „Avram […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 17 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 9 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor