Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE/ PERCHEZIȚII ale DNA Alba, pentru infracțiuni de corupție, la instituții, persoane fizice și firme din Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015.

UPDATE FOTO/VIDEO: Suspiciuni de fraudă cu fonduri europene – DNA Alba face percheziții în Cluj, Brașov, Prahova și BucureștiÎn cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

”Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează DNA.

UPDATE: Perchezițiile din județul Sibiu sunt la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu. Surse din apropierea anchetei au declarat că sunt vizate aproximativ 300 de retrocedări ilegale de suprafețe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro. În cauză ar fi implicați primari, avocați, notari, oameni de afaceri și membri ai comisiei de retrocedare.

”Primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, și apropiații acestuia, membri ai grupului infracțional constituit de edil, ar fi modificat și falsificat documente de punere în posesie, astfel ca, prin interpuși, să devină proprietari ai terenurilor aflate în zona comercială sau cea de centură a orașului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la prețuri foarte mari”, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, Maricuța, care deține din anul 2000 funcția de primar al comunei Șelimbăr, ar fi constituit împreună cu persoane din primărie care dețin funcții de secretar, responsabili cadastru sau consilieri locali, o grupare infracțională ce avea ca scop dobândirea de terenuri aflate pe raza comunei de la persoane care erau îndreptățite la reconstituire și vânzarea respectivelor terenuri unor investitori la preț mare.

Astfel, primarul de la Șelimbăr și alte două persoane membre ale grupului infracțional ar fi modificat și falsificat numeroase documente de punere în posesie pentru a putea face modificările în ceea ce privește amplasamentul și suprafața atribuită fiecărei persoane, astfel ca, prin interpuși, să devină proprietari ai acelor terenuri aflate în zona comercială sau zona de centură a orașului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la prețuri foarte mari, spun sursele citate.

Conform surselor, membrii grupului ar fi identificat persoane care aveau dreptul la reconstituirea sau la constituirea dreptului de proprietate pentru suprafețe mari de teren pe care aceștia, în frunte cu primarul Maricuța, le-au determinat să renunțe la dreptul lor pentru sume derizorii. (agerpres.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea