Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: Instituții publice din București, Hunedoara, Mureș și Cluj în vizorul DNA Alba – suspiciuni de infracțiuni de corupție comise în perioada 2013 – 2015

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013 – 2015.

UPDATE FOTO/VIDEO: Suspiciuni de fraudă cu fonduri europene – DNA Alba face percheziții în Cluj, Brașov, Prahova și BucureștiÎn cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara, Mureș și Cluj, dintre care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Surse judiciare au declarat pentru stiripesurse.ro că între instituţiile publice vizate se află Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Geoparcului dinozaurilor Ţara Haţegului, Direcția Bazinelor Mureș. Procurorii anchetează contruirea unei hidrocentrale.

UPDATE: Potrivit agerpres.ro, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au descins, vineri, la sediul Administrației Bazinale de Apă Mureș de unde au ridicat o serie de documente referitoare la microhidrocentrala SC ABI AUTOMOTION SRL din Deva, de pe Râul Alb, situată în Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului.

Astăzi, în baza unui mandat de percheziție emis de Tribunalul Alba — secția penală, probabil în baza unei sesizări, s-au deplasat la ABA Mureș doi comisari ai DNA — Serviciul Teritorial Târgu Mureș, să ridice unele documente legate de investiția de pe Râul Alb, Țara Hațegului, o microhidrocentrală pentru SC ABI AUTOMOTION SRL din Deva. Se desfășoară percheziția, se fac copii, se ridică documente — avize, autorizații, absolut tot ce s-a emis în perioada 2010-2014 de către ABA Mureș. Râul Alb fiind în Bazinul Hidrografic Mureș sigur că toate au fost emise de ABA Mureș. Sunt documente emise legal, emise conform legii (…) absolut totul este legal, din punctul nostru de vedere, sunt documente conforme emise în baza acestor legi și după respectarea prevederilor legale și după documentele emise de Agenția de Protecția Mediului pentru obținerea acestor autorizații”, a declarat Mihail Blaga, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș.

El a mai spus că în baza mandatului de percheziție, DNA a făcut descinderi în mai multe instituții, inclusiv la Administrația Geoparcul Dinozaurilor, la APM Hunedoara, precum și la anumite persoane fizice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea