UPDATE: Contestația DIICOT la revocarea măsurilor preventive pentru Traian Berbeceanu a fost înregistrată la Curtea de Apel Alba Iulia
Curtea de Apel Alba Iulia stabilește astăzi termenul de judecare a contestației formulate de DIICOT la decizia Tribunalului Hunedoara de revocare a măsurilor preventive impuse fostului șef al BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu.
UPDATE: ”Contestaţia formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara împotriva încheierii penale dispusă de Tribunalul Hunedoara în dosarul 2030/97/2014 cu privire la revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Traian Berbeceanu se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia joi, 17.04.2014”, precizează Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanței din Alba Iulia.
––––––––––––––-
Măsurile preventive în cazul fostului şef al BCCO Alba au fost dispuse după eliberarea sa din arest preventiv, în noiembrie 2013, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis transformarea măsurii arestului preventiv în cea a obligării acestuia de a nu părăsi ţara. În plus Berbeceanu a fost obligat să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; să nu comunice cu 46 de persoane care au diferite calităţi în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Alba.
Reamintim că fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia a stat în arest 32 de zile (între 24 octombrie și 26 noiembrie 2013), fiind acuzat de procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Procurorii arătau că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.
DNA informa, în 19 martie, că şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, şi Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe. Dosarul lui Traian Berbeceanu ar fi fost fabricat după ce acesta ar fi refuzat solicitarea lui Ioan Mureşan de a-l numi şef de serviciu pe ofiţerul Alin Muntean, reieşea din ordonanţa DNA privind urmărirea penală a şefului DIICOT Alba, a lui Muntean şi a unui procuror de la Parchetul Tribunalului Alba. Ulterior, Traian Berbeceanu afirma că încă de când a fost reţinut şi arestat în dosarul care i-ar fi fost fabricat şi-a pus încrederea în DNA şi a sperat că procurorii anticorupţie vor demonstra că este victima unei înscenări şi că odată aflat adevărul va fi repus în funcţie.
În prezent, Traian Berbeceanu lucrează pe o funcţie de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]