Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia se dezintegrează!

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Insolvenţa, depunctarea şi memoriile jucătorilor neplătiţi apasă clubul „alb-negrilor”

Abandonată în dezinteresul cvasi-general, fără resurse financiare, sub spectrul desfiinţării, FC Unirea Alba Iulia trăieşte cele mai critice momente ale existenţei. Intrată în procesul de insolvenţă, divizionara secundă pare un muribund ce aşteaptă doar obşescul sfârşit pentru a se termina supliciul.

Penultima în ierarhia seriei vestice, după o serie neagră ce a cuprins numai două puncte adjudecate din 21 puse-n joc în ultimele 7 etape, corabia „alb-negrilor” se îndreaptă spre o desfiinţare, fiind lovită din toate părţile. Părăsită de autorităţile locale şi judeţene, cu conducători care susţin că nu-i mai interesează soarta echipei, Unirea are mult de suferit, aflându-se în pragul abandonului competiţional. Deşi de la încheierea turului au trecut 4 săptămâni, nici transferurile, considerate salvatoare, ale tinerilor Schuller şi I. Stan nu s-au concretizat, cluburile de prim-divizie interesate FC Vaslui, Astra Giurgiu şi FC Braşov aşteptând ca Unirea să capoteze pentru a-i achiziţiona gratis.

*Memorii ce aduc depunctarea

Pleniceanu, Pecarov, D. Militaru şi Contor şi-au cerut drepturile cuvenite pentru campionatul trecut, clubul având de plătit în jur de 8.000 de euro. Amânate aproximativ o lună de zile, cazurile vor ajunge astăzi, 17 decembrie, pe masa comisiei abilitate din cadrul FRF şi există riscul ca Unirea să fie penalizată cu două puncte. „Încercăm să evităm depunctarea. Noi au intrat din luna iulie în procedură de insolvenţă, iar respectivii jucători nu s-au înscris la masa credală pentru a-şi recupera contractele neachitate, cerându-şi drepturile doar la FRF”, a confirmat Mihai Dăscălescu, preşedintele Unirii Alba Iulia.

*Cl. Oara şi S. Mureşan au solicitat să devină liberi de contract

Jucătorii albaiulieni şi-au primit un sigur salar în ultimele 6 luni, unii dintre ei încă îşi mai aşteaptă banii, iar alţii s-au săturat însă de minciuni şi şi-au depus memorii la Federaţie pentru a deveni liberi sau a-şi recupera contractele. Cu toate că şefii au dus „politica amăgirii continue” în speranţa vânzării lui Schuller şi I. Stan, fotbaliştii au plecat în vacanţă „pe uscat” după luni bune de foamete.

Unirea riscă să se desfiinţeze pentru că nu există perspectivă, iar situaţia rămâne în beznă pentru fotbalişti. Astfel, Bucurică şi-a depus memoriu pentru contractele neachitate, însă fundaşul stânga şi-a închaiet înţelegerea cu Unirea şi este liber să-şi caute echipă. De asemenea şi M. Găldean a semnat cu „alb-negrii” doar până la finalul turului, iar Bumbac şi Pascal (trimişi la juniori, ca şi Bucurică pentru că s-au revoltat) vor să-şi rezilieze contractele în căutarea altor destinaţii mai calde.

Cum nu există perspectivă pentru rezolvarea problemelor acute ale grupării fanion a judeţului, Cl. Oara (24 ani, cel mai bun echipier în tur, golgheter alături de Mândruşcă şi M. Petrescu – cu 3 reuşite) şi Silviu Mureşan (21 ani) au solicitat să devină liberi de contract, situaţia lor urmând a ajunge pe masa Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor, termenul fiind marţi, 18 decembrie.

Şi astfel, Alba, care în urmă cu trei ani juca în elita fotbalului autohton, iar în 2013 ar trebui să aniverseze un deceniu de la prima promovare în Divizia A (cu Şunda, Ov. Maier, Găldean, Paleacu, Tibi Moldovan, ca să pomenim numai câţiva dintre protagonişti) riscă să devină un nou caz de genul Voinţa Sibiu, adică să sucombeze şi să dispară!

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Inter Ciugud a câștigat, în premieră, Memorialul “Dragoș Damian”, a 9-a ediție

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Ciugud a câștigat, în premieră, Memorialul “Dragoș Damian”, a 9-a ediție, competiție disputată în menoria fostului căpitan al formației, dispărut acum un deceniu Inter Ciugud a câștigat, în premieră Memorialul „Dragoș Damian”, competiție fotbalistică de suflet ajunsă la a noua ediție, disputată la Ciugud, în memoria fostului căpitan al Interului Ciugud. Au fost prezente […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea