Ungaria, acuzată de Ucraina că ar vrea să anexeze Transcarpatia: „Vor gaz rusesc cu reducere? Sau poate pentru că ei visează la Transcarpatia noastră?”
Ungaria, acuzată de Ucraina că ar vrea să anexeze Transcarpatia: „Vor gaz rusesc cu reducere? Sau poate pentru că ei visează la Transcarpatia noastră?”
Ucraina a acuzat Ungaria că ar vrea sa anexeze regiunea Transcarpatia, din simplul motiv că Budapesta nu livrează arme Ucrainei.
Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a criticat Ungaria pentru că a refuzat să susțină sancțiunile împotriva Rusiei și și-a exprimat, de asemenea, suspiciunile că autoritățile maghiare ar vrea să anexeze regiunea transcarpatică a Ucrainei, care în trecut făcea parte din Imperiul Austro-Ungaria.
„Modul în care conducerea oficială a Ungariei tratează Ucraina în ultima vreme este chiar mai rău decât cel al unora dintre statele satelit ruse din fosta Uniune Sovietică. Cu siguranță va fi o surpriză neplăcută, mai ales pentru ucrainenii maghiari, pe mulți dintre care îi cunosc personal.
Ungaria nu susține sancțiunile. Ei nu furnizează arme. Nu permit tranzitul proviziilor de arme din alte țări. Ei spun „nu” la aproape orice. Foarte puțin diferențiază retorica Budapestei oficiale de poziția deschis pro-rusă.
De ce? Asta pentru că vor gaz rusesc cu reducere? Sau poate pentru că ei visează în tăcere la Transcarpatia noastră?
Dar oamenii din Ungaria? Vor să fie ei cei care încearcă să ne înjunghie în spate în timp ce suntem în situații dificile? De ce? Pentru un pic din documentul rusesc?
În această ciocnire civilizațională, Ungaria este puțin probabil să reușească să se încurce cu rușii și să pradă războiul în același timp.
Ungaria ar trebui să ia doar partea dreaptă, cea a lumii civilizate. Fără greșeli ale celui de-al Doilea Război Mondial când Ungaria a făcut o alegere greșită. Da, alegerea corectă este întotdeauna grea la început, dar este ușor de trăit în viitor. Tocmai de aceea alegerea este corectă”, a spus Irina Vereșciuk.
Context
Luni, ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a declarat că țara sa nu va sprijini încă impunerea de sancțiuni largi ale UE împotriva Rusiei în domeniul energiei, inclusiv al aprovizionării cu petrol și gaze. Potrivit acestuia, Budapesta este, de asemenea, împotriva creării unei zone de excludere a zborului în Ucraina, deoarece astfel de propuneri ar putea duce la „lupte în aer”. Anterior, premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa nu va urma exemplul SUA în interzicerea comerțului cu energie cu Rusia. Ungaria și-a exprimat în repetate rânduri nemulțumirea cu privire la situația cu privire la drepturile etnicilor maghiari din Ucraina, a blocat multă vreme integrarea Ucrainei în NATO din cauza legii lingvistice, care îi privează pe etnicii maghiari de dreptul de a primi educație în liceu în localitatea natală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Tichetul de masă, un beneficiu extrasalarial vital pentru mulți salariați din România. Ne aliniem la standardele vestice sau mai avem de recuperat?
Tichetul de masă, un beneficiu extrasalarial vital pentru mulți salariați din România. Ne aliniem la standardele vestice sau mai avem de recuperat? Beneficiul extrasalarial sub formă de tichete de masă este tot mai utilizat în Europa. În România, într-o perioadă marcată de inflaţie, presiuni pe piaţa muncii şi nevoia de a motiva angajaţii fără a […]
Programul Rabla va fi reluat: Când se emit noile vouchere și care este bugetul alocat. Anunțul Ministrului Mediului
Programul Rabla va fi reluat: Când se emit noile vouchere și care este bugetul alocat. Anunțul Ministrului Mediului Programul Rabla va fi relansat, a anunțat Ministrul Mediului. Diana Buzoianu a declarat că lansarea oficială va avea loc la 10 zile după adoptarea pachetului 2 de măsuri și publicarea ordinului de ministru care stabilește noile valori […]
Agenția de risc S&P a menținut perspectiva negativă pentru România. Economistul Radu Georgescu: Motivul este că, raportat la PIB, țara noastră are cele mai mari deficite din Europa
Agenția de risc S&P a menținut perspectiva negativă pentru România. Economistul Radu Georgescu: Motivul este că, raportat la PIB, țara noastră are cele mai mari deficite din Europa Economistul Radu Georgescu comentează într-o postare în mediul online menșinerea perspectivei negative pentru România de către agenția de risc S&P. Citește și: Radu Georgescu: România are un […]