Un vaccin împotriva COVID-19 a fost sintetizat la Timișoara. Au început deja primele teste
Un vaccin împotriva COVID-19 a fost sintetizat la Timișoara la Centrul OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara și au început deja primele teste.
România a ajuns la aproape 1.000 de cazuri de coronavirus și 14 decese, dar prima mare speranță în lupta cu temutul virus vine de la Timișoara.
Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, a anunțat, că a descoperit vaccinul împotriva COVID-19.
„O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze”, anunță Păunescu, citat de site-ul timpolis.ro.
Virgil Păunescu mai spune că echipa de cercetători de la OncoGen, pe care o coordonează, a terminat ieri sinteza vaccinului, iar azi a început deja testele pentru vaccinul împotriva Covid-19.
Prof. dr. Virgil Păunescu, director Oncogen Timişoara, anunţă că vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi pe piaţă în toamna acestui an. „90% va funcţiona. Noi am pus din februarie cercetarea la liber pe internet”, a precizat acesta la Antena 3. Deja oficiali chinezi şi americani şi-au manifestat interesul pentru vaccin.
„Vaccinul nostru are o caracteristică, spre deosebire de alte vaccinuri. Vaccinul nostru nu se pretează la testarea pe animale, care nici nu este foarte utilă întotdeauna. Apreciem că vom cerceta în laborator, cam o lună, o lună şi jumătate, cum reacţionează celulele sistemului imun şi care este doza cea mai bună. În funcţie de ce negociem cu Agenţia Medicamentului, am putea trece la vaccinarea primilor 10 voluntari. S-ar putea ca până în toamnă să îl avem gata. Ar putea să fie în toamnă, îm funcţie de cum ne ajută autorităţile din România. Avem nevoie de finanţare. Ne lipsesc câteva aparate. Nu vă spun ce greu a fost să primim peptidele din Germania. Le-am primit azi dimineaţă.
Astăzi ne-au contactat funcţionari ai Ambasadei Chineze şi undeva la ora 18 am terminat o discuţie cu trei fonduri de investiţii din SUA cu care am convenit să ne găsească un colectiv de cercetători din SUA cu care să colaborăm. Ei să fie liniştiţi că nu vorbim prostii, noi să fim liniştiţi că vaccinul va putea fi comercializat în toate pieţele lumii.
Într-o lună de zile, dacă avem rezultatele pozitive pe care le scontăm, fie statul român ne ajută, fie apelăm la statul chinez sau la statul american, să-l producă ei””, a declarat Păunescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918