Un tânăr inginer IT din Alba, la „cârma” unei firme de brânzeturi cu afaceri de circa 2,5 milioane de euro
Marius Bîcu, aşa se numeşte. Are 34 de ani şi este de profesie inginer IT. În 2002 a preluat afacerea cu lactate începută de tatăl său în localitatea Unirea, judeţul Alba şi a ajuns după un deceniu să exporte 20% din brânzeturi în mai multe ţări precum Spania, Italia, Marea Britanie sau Austria.
Este vorba despre fabrica Unilact Transilvania de unde ies zilnic între o tonă şi două tone de brânză de burduf, telemea şi caşcaval sub brandurile Unilact şi De La Ferma. Acestea ajung pe rafturile a 600 de magazine din comerţul tradiţional şi mai multe lanţuri de magazine internaţionale de pe plan local.
„Firma Unilact a fost înfiinţată în 1994 de tatăl meu Marius Bîcu, de profesie inginer chimist, iniţial în domeniul chimiei, iar apoi banii strânşi i-a investit în agricultură şi zootehnie. Din 2002, odată cu construirea fabricii de procesare a laptelui, am continuat eu afacerea. Tata face zootehnie, eu mă ocup de procesare“, spune tânărul antreprenor, care conduce firma cu afaceri de circa 11 milioane de lei ( 2,5 mil. euro).
Lactatelor făcute la Unirea, zona transilvană care a dat şi numele de marcă al produselor Unilact, li s-a dus vestea în toată ţara. „De ani de zile livrăm produse proaspete celor mai prestigioşi clienţi, precum Metro, Selgros, Carrefour, Cora, Kaufland, Real sau Univers all. Distribuţia produselor, care s-a extins foarte mult în ultimul timp, se face prin maşini izoterme echipate cu instalaţii frigorifice moderne. Beneficiind de fonduri europene, întreaga tehnologie de care dispunem este de ultimă generaţie, în totalitate din Uniunea Europeană. Nici brevetele de invenţie şi inovaţie nu ne sunt deloc străine”, spune Marius.
Caşcaval dalia de vacă, caşcaval rucăr, caşcaval brădet împletit afumat, caşcaval dobrogea de oaie, telemea de vacă şi de oaie vid, brânză de burduf de oaie şi vacă, smântână dulce pentru frişcă sau fermentată sunt doar câteva dintre produsele firmei, pe care le puteţi găsi pe rafturile magazinelor.
Cei mai importanţi jucători de pe piaţa brânzeturilor sunt Lactalis cu brandul LaDorna, Hochland şi Delaco care se luptă pe o piaţă locală unde consumul este de circa 9,4 kg per capita. Comparativ, media consumului de brânzeturi în Uniunea Europeană este de 17 kg per capita.
Sursa: Ziarul Financiar
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | În câteva gospodării din Dumești și Sălciua de Jos s-a aprins lumina pentru prima dată, în prag de sărbători. Panouri fotovoltaice instalate într-o nouă etapă de „Energie pentru Viață”
În câteva gospodării din Dumești și Sălciua de Jos s-a aprins lumina pentru prima dată, în prag de sărbători. Panouri fotovoltaice instalate într-o nouă etapă de „Energie pentru Viață” Asociația Energia Inteligentă a implementat o nouă etapă de „Energie pentru Viață”. În luna decembrie am adăugat pe harta proiectului județele Mureș și Hunedoara și am […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana