Un tânăr cugirean va alerga 1.500 de km pentru a ajuta la construirea unui spital de oncologie pentru copii
Andrei Sovereşan, tânărul de 25 de ani născut şi a crescut în Cugir, cunoscut nouă prin performanţele obţinute în cadrul compeţiilor la care a participat, vrea de data aceasta să se întreacă pe sine. Andrei va parcurge un traseu de alergare inedit, prin munți, între Sighetul Marmației și Dunăre.
Scopul acestei provocări este construirea unui un spital pentru copii numai din donații. Alături de Asociația 1 leu, lucrează la acest vis de doi ani. Cei care doresc să îi fie alături şi să îl susţină o pot face prin donaţii SMS. O firmă de IT îl va ajuta cu localizarea prin GPS în timp real. Andrei speră ca pe lângă scopul caritabil să motiveze şi alţi alergători să se implice şi să facă ceva inedit.
“Am ales acest traseu cu un scop caritabil. Fondurile pe care o să reuşesc să le adun din această provocare o să meargă pentru spitalul copiilor, un spital pentru copiii bolnavi de cancer şi leucemie. Este o cauză în care eu cred. (…)Lansez o invitaţie celor care vor dori să vină cu mine o bucată din traseu, iar pentru cei care nu pot să vină vom face ceva sistem prin care să se poată dona banii pentru spitalul copiilor. Sper să fie cât mai multă lume receptivă la invitaţia mea şi să vină efectiv cu mine traseu”, a spus Andrei.
“Mare parte din traseu nu l-am văzut niciodată, nici măcar să mă plimb. Voi pleca din Sighetul Marmaţiei şi voi urma toată creasta Carpaţilor. O să încep cu Orientalii. Am ales Sighetul că acolo se agaţă harta în cui şi să merg până unde se termină munţii în sud. Partea cea mai grea o să fie, poate, alergarea pe noapte, o să încerc să evit cât de mult posibil. Momentan, îmi pregătesc traseul şi îmi caut toate cabanele şi toate refugiile. Distanţa este foarte lungă, o să iasă la undeva 1500 de kilometri. O să fie ceva interesant. Prietenii îmi spuneau că e un concurs, nu e un concurs, e o provocare cu mine. O mare parte din traseu nu îl ştiu. În Carpaţii Orientali nu am umblat, nu îi ştiu. Am citit doar despre marcaje. Am zis 1500 de kilometri, dar pot ajunge şi la 2000 dacă mă rătăcesc. Poate în prima săptămână o să merg 60-80 de kilometri într-o zi, dar după aceea o să intervină oboseala, nu mai poţi să te concentrezi să ţii traseul aşa cum trebuie. Cred că va fi interesant”, mai spune Andrei.
Cât despre costuri: “Costurile? Minime aş spune. Costul ar fi transportul din Cluj până în Sighet, după care costul transportului din Oraviţa până în Cluj. În rest, eventual când ajung la cabane cât costă un meniu, 15-20 de lei, o dată la două zile. Deja în iulie se fac şi fructele de pădure, mai mănânc şi de pe traseu. Nu ar fi prima dată când mănănc fructe de pădure”, a conchis Andrei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan