Un studiu arată că românii donează cei mai mulţi bani către biserici şi oamenii străzii
Un studiu arată că românii donează cei mai mulţi bani către biserici şi oamenii străzii
Mai puțin de jumătate dintre români cred că oamenii sunt darnici și se ajută unii pe alții. Acest lucru este susținut de cei cu venituri mici și medii din orașele mici sau din comunități restrânse, potrivit unui studiu recent.
Cei mai mulți români se îndreaptă către oamenii străzii pe care îi văd în fiecare zi, arată un studiu recent realizat cu persoane din mediul urban.
O treime dau bani pe ONG-uri, în general tinerii cu venituri peste medie și seniori. Aproape la fel de mulți fac donații către biserici, adică peste 25% dintre români.
Mult mai puţini români oferă timp, adică fac voluntariat pentru o anumită cauză sau donează sânge. Ambele implică un efort mai mare, însă nu costă nimic.
Lucrul acesta arată că a face bine nu este doar despre bani, ci mai degrabă despre dorința de a-i ajuta pe cei din jur. În același timp, la fel de mulți spun că nu au încredere în cei din jur.
Majoritatea participanților la studiu cred că societatea românească este bazată pe răutate și invidie și nu au încredere în cei din jur.
sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Începe programul Rabla pentru tractoare 2024: Fermierii sub 40 de ani beneficiază de vouchere care acoperă 80% din valoarea utilajelor
Începe programul Rabla pentru tractoare 2024: Fermierii sub 40 de ani beneficiază de vouchere care acoperă 80% din valoarea utilajelor Administația Fondului pentru Mediu a anunțat că în data de 22 noiembrie 2024 începe programul Rabla pentru tractoare. În primă fază, se vor înscrie firmele de la care fermierii pot achiziționa utilaje noi. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan