Rămâi conectat

Actualitate

„Un referendum trebuie organizat pe un proiect de lege, nu pe intenţii!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Astăzi pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Alba se află solicitarea depusă de USL Alba pentru organizarea unui referendum în vederea consultării populaţiei judeţului Alba în controversata problemă a reorganizării teritoriale. Chiar dacă preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel a recunoscut că cetăţenii sunt cei care trebuie să decidă într-o problemă atât de importantă pentru viaţa lor de zi cu zi, totuşi, solicitarea venită din partea USL Alba i se pare cam neserioasă. El afirmă că referendumul, dacă vor spune jurişti independenţi că trebuie făcut, se va face, dar pe un proiect de lege existent şi cu o întrebare extrem de clară şi nu pe intenţii aşa cum doreşte USL care doreşte să afle părerea cetăţenilor din judeţ în legătură cu intenţiile preşedintelui Traian Băsescu. „Proiectul propus de colegii de la USL trebuie judecat după lege, după oportunitate…Şi mai este un aspect: cine plăteşte?” Costurile estimate de CJ Alba pentru organizarea referendumului la nivel judeţean se ridică la circa un milion de lei. Ion Dumitrel a subliniat că lucrurile trebuie bine înţelese, cei de la USL se grăbesc cu referendumul, care propun să aibă loc înainte de a avea un proiect de lege clar din care să rezulte o întrebare la fel de clară. Or aceste neclarităţi pot genera chiar efecte pecuniare dacă se constată că referendumul a fost organizat în pripă şi fără respectarea prevederilor legale. Iar cei care vor plăti sunt consilierii judeţeni care au votat organizarea lui. De aceea el sugerează să se aştepte până vom avea proiectul de lege. Va fi momentul în care, în conformitate cu legea care prevede referendum obligatoriu pentru orice modificare a limitelor teritoriale ale oricărei unităţi administrative, cetăţenii vor fi consultaţi.
În acest context legat de afirmaţia că înfiinţarea celor opt judeţe mamut ar desfiinţa baronii locali, Ion Dumitrel a reafirmat că „Eu nu sunt baron. Le spun asta tuturor celor care susţin că preşedinţii de consilii judeţene sunt baroni. (…) Influenţa mea politică în judeţul Alba nu vine din altceva decât din ceea ce am făcut pentru oameni. Doar dacă judecăm prin priza pe care o am în judeţul Alba, atunci sunt baron, altfel nu!”, a întărit el.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători CFR Călători a anunțat joi că se acordă reduceri de 20% în perioada 4 – 18 iulie celor care cumpără Interrail Global Pass sau One Country Pass, abonamente pentru călătorii cu trenul în ţările europene, cu valabilitate începând din 1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea