Rămâi conectat

Cultură Educație

Un primar emblematic pentru Capitala Ţării Moţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La solicitările mai multor cetăţeni ai oraşului Câmpeni şi ai mai multor moţi din zonă m-am simţit obligat faţă de aceştia să scriu acest articol. Încă din faza incipientă, din iunie 2004 în calitate de edil şef al oraşului Câmpeni, dl ing. Ioan Călin Andreş şi-a dovedit o vocaţie şi o carismă pragmatică de invidiat prin realizările dânsului şi prin diferite activităţii edilitar-culturale ce s-au materializat în realităţi palpabile precum modernizarea mai multor străzi, realizarea şi întreţinerea de drumuri către localităţile aparţinătoare oraşului Câmpeni, reţele de apă şi canalizare toate în beneficiul cetăţenilor. Merită relevate construcţia a două săli de sport, modernizarea şi extinderea Colegiului Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, finalizarea cât mai curând a clădirii noii Judecătorii din Câmpeni, hala agroalimentară dotată la cele mai înalte standarde europene, înfiinţarea celui mai mare târg de animale din Apuseni, înfiinţarea unui serviciu de salubritate cu întreaga sa recuzită de utilaje şi personal calificat care deserveşte zece comune din Ţara Moţilor şi care aduce venituri substanţiale la bugetul local, achiziţionarea unui întreg arsenal de utilaje necesare pentru diferite lucrări edilitare pe raza oraşului Câmpeni şi localităţile aparţinătoare. Merită reiterat şi faptul că până în toamna anului 2011 sediul primăriei Câmpeni va fi renovat, reabilitat şi chiar supraetajat devenind astfel cea mai modernă primărie din Ţara Moţilor şi poate chiar din Apusenii noştri.
Orizonturile creatoare ale domnului primar se regăsesc şi în renovarea muzeului din oraş şi a altor monumente istorice din oraş adevărate simboluri ale respectului faţă de înaintaşii noştri tribuni şi martiri ai neamului în lupta de emancipare naţională şi prosperitatea poporului român din cele mai vechi timpuri. O implicare deosebită a domnului primar Andreş Ioan Călin şi a Consiliului Local Câmpeni a fost şi în dezvoltarea actului cultural-artistic înfiinţându-se ansamblul „Doina Moţului” care a înnobilat zestrea cultural-artistică a oraşului. Domnul primar Ioan Călin Andreş şi-a câştigat o notorietate deosebită în rândul câmpănarilor şi a moţilor şi prin faptul că în decursul anilor 2004-2010, 90 de cupluri cu o durată de căsnicie de peste 50 de ani au primit chiar şi în acest context de criză premii şi diplome în valoare totală de 450 milioane lei vechi din bugetul local. Însă o manifestare mai impresionantă a fost în ajunul Naşterii Domnului, întâlnirea cu pensionarii din oraş, într-o deplină colaborare între oraşele Câmpeni şi Abrud când un cor bisericesc din Abrud format din 40 de persoane a susţinut un recital de colinde secondat de orchestra Doina Moţului. Evenimentul s-a desfăşurat în colaborare cu Casa Pensionarilor din Câmpeni ce a primit şi ea fonduri pentru modernizarea sediului acesteia. Această manifestare s-a bucurat de o participare de 280 pensionari, fiecare fiind mulţumiţi de impecabila organizare a acestui eveniment de sărbători coroborat cu premierea a 9 cupluri cu peste 50 de ani de căsătorie continuă.
Faţă de aproape toate oraşele şi comunele din Apuseni disciplina funcţionarilor publici din cadrul primăriei poate fi definită chiar la superlativ exemplu cel mai fidel fiind al dlui primar care la ora 7.30 este la primărie, iar personalul salariat îşi începe programul la orele 7.30 şi se finalizează la orele 15.30, iar al dlui primar şi la orele 20.00-22.00 seara din cauza multiplelor activităţi edilitare în care este implicat la sediul primăriei sau în diverse deplasări în scop de serviciu. Realizările dânsului sunt de o anvergură mult mai amplă, dar au mai fost enunţate.
Am remarcat la dl primar seriozitatea în actul edilitar, dânsul mergând pe două principii, căci perseverenţa este cheia succesului şi chiar cu bani puţini poţi realiza rezultate deosebite şi care dovedeşte că cine este bun gospodar în ograda sa este şi în actul edilitar. Datorită reverenţei, condescendenţei şi persuasiunii cu care este înzestrat coroborat printr-un fenomen de edulcoraţie pe care o practică şi-a dobândit simpatia şi a electoratului ostil şi nu îşi doreşte nici o anatemă nici unuia dintre aceştia căci şi ei s-au convins că la alegerile din 2008 au reales omul potrivit pentru funcţia potrivită. Domnul primar a colaborat şi colaborează cu ostilii săi şi acceptă orice critică, dar să fie pertinentă, constructivă şi la obiect. La cererea unor moţi care au o atitudine critică faţă de funcţionarii publici la primăria Câmpeni nu observi ţinute vestimentare năstruşnice, fiecare salariat are o ţinută vestimentară decentă, potrivită unui funcţionar public. Mulţi moţi declară că Capitala de Suflet a moţilor nu a vrut un primar postdecembrist cu astfel de calităţi, iar dânsul a constituit chiar o paradigmă pentru mulţi primari ai zonei, căci până la urma urmei la alegerile din 2012 va prevala persoana ca atare şi vor conta realizările sale, iar coloratura politică se va situa pe planul secundar având doar suportul guvernamental, dorit a fi nediscriminatoriu.
Toată stima pentru acest distins primar care manifestă şi clemenţă pentru cei care l-au denigrat şi îşi doreşte o bună colaborare cu participarea cetăţenilor, dovadă fiind modul în care este sprijinit de mediul de afaceri privat din zonă în derularea actului edilitar-cultural şi sportiv, iar continuând în acest ritm cu aceeaşi abnegaţie şi devotament merită cu prisosinţă chiar mai multe mandate de primar. (M.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea