Rămâi conectat

Actualitate

Un nou efect advers în prospectul vaccinului Johnson&Johnson. „Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de evenimente adverse asociate cu vaccinarea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Administrația pentru alimente și medicamente din SUA dorește să noteze ca avertisment pe prospect, faptul că vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson ar putea duce la un risc crescut de apariție a unei afecțiuni neurologice rare, cunoscută ca Guillain-Barré, un alt obstacol pentru un vaccin care a fost în mare parte exclus în Statele Unite.

Deși autoritățile de reglementare au constatat că șansele de a dezvolta afecțiunea sunt scăzute, acestea par a fi de trei până la cinci ori mai mari în rândul beneficiarilor vaccinului Johnson & Johnson decât în ​​rândul populației din Statele Unite, potrivit surselor familiare cu decizia.

Oficialii federali au identificat aproximativ 100 de cazuri suspecte de boală Guillain-Barré în rândul beneficiarilor vaccinării cu Johnson & Johnson printr-un sistem federal de monitorizare care se bazează pe pacienți și furnizorii de servicii medicale pentru a raporta efectele adverse ale vaccinurilor. Rapoartele sunt considerate preliminare. Majoritatea persoanelor care dezvoltă afecțiunea se recuperează.

„Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de evenimente adverse asociate cu vaccinarea”, a declarat dr. Luciana Borio. Datele colectate până acum de F.D.A., a adăugat ea, au sugerat că beneficiile vaccinului „continuă să depășească cu mult riscurile”.

Rapoartele bazei de date indică faptul că simptomele Guillain-Barré s-au dezvoltat în decurs de aproximativ trei săptămâni de la vaccinare. Un bărbat vaccinat în vârstă de 57 de ani din Delaware, care a suferit atât un infarct, cât și un accident vascular cerebral în ultimii patru ani, a murit la începutul lunii aprilie, după ce a fost vaccinat și a dezvoltat sindromul Guillain-Barré, potrivit unui raport.

Se așteaptă ca administrația Biden să anunțe noul avertisment încă de marți. F.D.A. a concluzionat că beneficiile vaccinului în prevenirea bolilor severe sau a decesului cauzate de coronavirus depășesc cu mult riscul, dar intenționează să includă condițiile în prospect. Autoritățile de reglementare europene ar putea urma în curând exemplul. Nu s-a găsit nicio legătură între sindromul Guillain-Barré și vaccinurile coronavirus dezvoltate de Pfizer-BioNTech sau Moderna, ceilalți doi producători autorizați la nivel federal. Aceștia se bazează pe o tehnologie diferită.

Aproape 13 milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul Johnson & Johnson. Chiar dacă necesită o singură doză, vaccinul Johnson & Johnson a fost marginalizat în SUA din cauza întârzierilor de producție și de o pauză de 10 zile impusă de autorități, în timp ce anchetatorii au studiat dacă a fost legat de o tulburare rară, dar gravă de coagulare a sângelui la femei. Această anchetă a dus, de asemenea, la un avertisment adăugat pe prospect.

Alex Gorsky, directorul executiv al Johnson & Johnson, a declarat luna trecută că încă mai are speranța că vaccinul, care a fost utilizat până în prezent în 27 de țări, va contribui la blocarea pandemiei în lume. Compania a promis până la 400 de milioane de doze Uniunii Africane. În mod separat, Covax, programul global de partajare a vaccinurilor, ar trebui să primească sute de milioane de doze.

Studiile au arătat că doza de Johnson & Johnson protejează oamenii împotriva variantelor de virusuri mai contagioase, inclusiv varianta Delta, și este extrem de eficientă în prevenirea Covid-19 severă, spitalizări și moarte.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea