Un elicopter și peste 40 de persoane intervin pentru stingerea unui incendiu puternic de vegetație uscată, în Alba
Un incendiu puternic a cuprins, sâmbătă seara, zece hectare de vegetație uscată și literă, în județul Alba, comuna Poșaga din Munții Apuseni, iar pentru stingerea lui intervine un elicopter al Inspectoratului General de Aviație și peste 40 de pompieri și jandarmi.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, pentru ziarulunirea.ro, că incendiul de vegetație uscată și litieră s-a extins pe zece hectare, iar pentru că zona este greu accesibilă s-a decis să se intervină cu un elicopter.
”Incendiul este localizat, iar pentru a fi mai eficienți, fiind o zonă greu accesibilă, s-a hotărât să intervină și cei de la Inspectoratul General de Aviație cu un elicopter. Dacă ar reuși să arunce apă în două ture, s-ar putea să-l lichideze. Suprafața cuprinsă este de zece hectare”, a declarat Alina Marescu.
Pentru stingerea incendiului de vegetație uscată, litieră și doborâturi intervin doi ofițeri și 27 de subofițeri de la ISU Alba, cinci subofițeri de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba și zece persoane de la Ocolul Silvic și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poșaga. Elicopterul intervine cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.
Incendiul a izbucnit în zona Lunca Arieșului din comuna Poșaga, care este greu accesibilă.
La ora transmiterii acestei știri nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, pompierii urmând să le stabilească după stingerea lui.
În ultimele zile, în județul Alba, au ars peste 60 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră, din cauza utilizării necorespunzătoare a focului, a anunțat ISU Alba.
”Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti, şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. Din acest motiv, cunoaşterea şi respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare, constituind în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean”, a transmis, vineri, ISU Alba, într-un comunicat de presă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Schengen 2025: Bulgaria va introduce controlul la frontiera cu România pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie
Schengen 2025: Bulgaria va introduce controlul la frontiera cu România pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie Guvernul de Sofia a hotărât miercuri, 18 decembrie 2024, că va introduce controale la granița cu România, începând din 1 ianuarie 2025. Decizia este una temporară și a fost luată cu scopul de a preveni potenţialele ameninţări la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci