Rămâi conectat

Actualitate

Un elicopter și peste 40 de persoane intervin pentru stingerea unui incendiu puternic de vegetație uscată, în Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un incendiu puternic a cuprins, sâmbătă seara, zece hectare de vegetație uscată și literă, în județul Alba, comuna Poșaga din Munții Apuseni, iar pentru stingerea lui intervine un elicopter al Inspectoratului General de Aviație și peste 40 de pompieri și jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, pentru ziarulunirea.ro, că incendiul de vegetație uscată și litieră s-a extins pe zece hectare, iar pentru că zona este greu accesibilă s-a decis să se intervină cu un elicopter.

”Incendiul este localizat, iar pentru a fi mai eficienți, fiind o zonă greu accesibilă, s-a hotărât să intervină și cei de la Inspectoratul General de Aviație cu un elicopter. Dacă ar reuși să arunce apă în două ture, s-ar putea să-l lichideze. Suprafața cuprinsă este de zece hectare”, a declarat Alina Marescu.

Pentru stingerea incendiului de vegetație uscată, litieră și doborâturi intervin doi ofițeri și 27 de subofițeri de la ISU Alba, cinci subofițeri de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba și zece persoane de la Ocolul Silvic și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poșaga. Elicopterul intervine cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

Incendiul a izbucnit în zona Lunca Arieșului din comuna Poșaga, care este greu accesibilă.

La ora transmiterii acestei știri nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, pompierii urmând să le stabilească după stingerea lui.

În ultimele zile, în județul Alba, au ars peste 60 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră, din cauza utilizării necorespunzătoare a focului, a anunțat ISU Alba.

”Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti, şi resturi vegetale poate avea  consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.  Din  acest motiv, cunoaşterea  şi  respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare,  constituind  în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean”, a transmis, vineri, ISU Alba, într-un comunicat de presă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea