Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan

În afara situațiilor în care deținătorul permisului auto a comis infracțiuni rutiere grave sau a obținut prin mijloace ilegale carnetul de șofer, legislația în vigoare prevede că permisul auto mai poate fi anulat și din motive medicale, la sesizarea medicului de familie sau a oricărui alt doctor care efectuează evaluarea medicală pentru permis.

Ei, bine, dacă aceste situații sunt mai des întâlnite în activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba (SPCRPCIV), renunțarea de bună voie la dreptul de a conduce autovehicule este un fapt rar. Este cazul prof. univ. dr. Ion Stoica, fost director al Bibliotecii Centrale Universitare București timp de 20 de ani, între 1983 – 2003, stabilit de 4 ani la Sebeș, împreună cu soția Cornelia, a declarat pentru ziarul „Unirea” șeful SPCRPCIV Alba, comisarul-șef de poliție Mihail Zgârdea.

Șeful de la „Permise Auto” ne-a povestit că distinsul profesor, care este un unchi de-al lui, a luat înțeleapta decizie de a renunța să mai conducă mașina, după ce a văzut că, pe fondul venerabilei vârste de 88 de ani, a început să-și piardă reflexele, considerând că nu mai prezintă siguranță în trafic. Aceasta fiind situația, cu toate că a condus autoturisme de-o viață, fostul director al Bibliotecii Centrale Universitare, ajuns de-acum la vârsta senectuții, nu își va reînnoi permisul de conducere când va expira valabilitatea carnetului de șofer pe care-l deține, odată cu împlinirea vârstei de 89 de ani, în prima jumătate a lunii ianuarie a anului viitor.

Prof. univ. dr. Ion Stoica, om de cultură de renume mondial stabilit în județul Alba

Născut în 14 ianuarie 1936 în comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj, Ion Stoica a absolvit în anul 1957 cursurile Secției Biblioteconomie a Facultății de Filologie din cadrul Universității București, iar în 1977 a obținut doctoratul în filologie la aceeași universitate, cu teza „Biblioteci universitare contemporane. Direcții și tendințe”.

După 4 ani în care a lucrat ca profesor la o școală din județul Teleorman, a fost șef de serviciu la Biblioteca Centrală Universitară București, pe care o va conduce între 1983 – 2003, în cea mai grea perioadă a existenței insittuției, incendiată la evenimentele din Decembrie 1989, când peste 500.000 de volume au fost făcute scrum. Sub conducerea sa, Biblioteca Centrală Universitară București a fost refăcută din temelii, extinsă și recompartimentată, instituție pe care cu mândrie a numit-o de fiecare dată „casa mea”.

După 1990 s-a implicat în dezvoltarea învățământului superior de bibliologie, fiind totodată cadru didactic la Universitatea București: lector (1990-1993), conferențiar (1993-1997), profesor și șef de catedră (1998-2003).

De 40 de ani este membru al Uniunii Scriitorilor din România, între 1990-1998 a condus Asociația Bibliotecarilor din Învățământ – România, între 1995 – 2002 a fost președinte al Consiliului Național al Bibliotecilor din Învățământ, iar în 2002 – 2003, membru în Comisia Națională a Bibliotecilor. A publicat peste 400 de sute de studii de bibliologie și aricole în reviste științifice și culturale din țară și din străinătate, are numeroase contribuții în volume colective, romane, cărți de memorialistică și poezii, cucerind Premiul I la Salonul Național de Poezie, în 2002, la Constanța. Este poliglot și coautor de manuale școlare.

În 2001 a devenit conducător de doctorat în domeniul bibliologiei, fiind totodată decorat de președintele României cu Ordinul „Serviciul Credincios”, în rang de Cavaler. În anul 2006, a primit din partea Ministerului Educației și Cercetării diploma de excelență pentru „Opera Omnia” pentru întreaga activitate. De asemenea, este cetățean de onoare al comunei natale. Multă sănătate!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Batalionul 136 Geniu „APULUM”, sprijin în construcția unui pod peste râul Olt: Piese de proporții uriașe, manipulate cu profesionalism

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Batalionul 136 Geniu „APULUM”, sprijin în construcția unui pod peste râul Olt: Piese de proporții uriașe, manipulate cu profesionalism Experiența și profesionalismul militarilor geniști albaiulieni i-a recomandat pentru sprijin în derularea unui proiect de construcție a podului care face legătura între localitatea Voila și Cincșor pe DJ105. Citește și: FOTO | Locotenent Olguța […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea